В Острозі планують створити патронатну сім’ю

04 Листопада 2017, 12:16
3452

Працівниками Острозького міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді провели круглий стіл щодо можливості сворення у місті патронатної сім’ї.

В результаті обговорення учасники круглого столу прийшли до висновку, що в місті потрібно створити патронатну сім'ю. Адже, сімейний патронат допомагає дітям, які втратили батьків або чиї батьки чи особи, що їх замінюють не здійснюють своїх батьківських обов’язків у наслідок різних причин, повыдомляє сайт Острозької міської ради.

Передбачається він і для дітей, які зазнали наслідків батьківської недбалості або жорстокого поводження і ризикують наразитись на це в подальшому, а також для немовлят, від яких матері відмовились відразу після народження. Держава влаштовує таких дітей на тимчасове проживання та виховання у професійні патронатні сім’ї. Така форма сімейного догляду та виховання є альтернативою перебуванню дитини в інтернатному закладі.

Відповідно до ситуації у кожному окремому випадку дитина, що перебувала під патронатом, або повертається до біологічної сім’ї, – у разі подолання чи мінімізації в ній наслідків складних життєвих обставин - або влаштовується на постійне перебування до інших форм сімейного виховання (усиновлення, опікунська чи прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу) чи до профільного інтернатного закладу.


 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024