На Острожчині зросли показники захворюваності на туберкульоз

08 Листопада 2021, 17:00
Статистика захворюваності на туберкульоз 2346
Статистика захворюваності на туберкульоз

Нині чи не вся увага суспільства прикута до статистичних даних щодо інфікування коронавірусною інфекцію, проте інші захворювання, на жаль, теж нікуди не зникли.

Про ситуацію із захворюваністю на туберкульоз в Острозькій громаді дізнавались журналісти Район.Острог.

Згідно з офіційними даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, за дев'ять місяців 2021 року на Острожчині зареєстрували 15 активних хворих на туберкульоз, що на 10 осіб більше, ніж за аналогічний період 2020 року.

Варто зазначити, що відсоток занедбаних форм у вперше виявлених випадках також збільшився. Так, цьогоріч ця цифра становить 21,4% проти 20% торішніх випадків.

Однак рівень деструктивних форм серед вперше виявлених помітно знизився і становить 35,7% проти торішніх 60%.

Сьогодні лікарі переймаються через те, що офіційні дані можуть відрізнятись від реальних на тлі пандемії СОVID-19.

«Дистанційно діагностувати туберкульоз неможливо. Тож якщо пандемія СОVID-19 призведе до глобального скорочення виявлення туберкульозних хворих, то можна очікувати зростання смертності від туберкульозу на 13%. Бо чим довше людина залишається без діагнозу і чим пізніше починає лікування, тим більш імовірно, що інфекційне захворювання сильніше вразить організм, пошириться далі і просто вб’є», – наголошують фахівці.

Нагадаємо, що туберкульоз піддається лікуванню. Так, згідно з даними ВООЗ, загальний показник успішного лікування туберкульозу у Рівненській області становить 80,9%.

Читайте також:  Українці, які перехворіли на COVID-19, зможуть отримати цифровий COVID-сертифікат про одужання

18/04/2024 Четвер
18.04.2024