В Острозі розчистили покинутий польський цвинтар

02 Листопада 2017, 16:17
5604

Уже не вперше волонтери, учасники Польського товариства «Волинський мотоциклетний рейд»  з міста Казімєж Дольний організували акцію «Волинське світло пам’яті», яка полягає у вшануванні пам’яті та впорядкуванні польських поховань та території Рівненської та Волинської областей.

Впродовж трьох дів, з 27 по 29 жовтня, волонтери перебували в Острозі. Тут вони спільно з членами товариства польської культури Острожчини та студентами Національного університету «Острозька академія» впорядковували старе польське кладовище, яке знаходиться на околицях міста, повідомляє сайт rvnews.rv.ua


 

На Римо-католицькому цвинтарі є могили польських жовнірів 1920-х років. Поховання були зруйновані після Другої світової війни, тому волонтерам довелося не тільки впорядковувати кладовище, а й очищати територію від чагарників. Зауважимо, що подібні акції прихожани костелу Успіння Діви Марії (настоятель отець Вітольд-Йосиф Ковалів) організовують щорічно.

Та підтримка кладовища у належному стані потребує постійної роботи, тому прихожани костелу сподіваються на підтримку небайдужих у майбутніх заходах. Адже саме такі акції є яскравим прикладом співпраці двох народів на поприщі спільної історії та пам’яті.




 

Автор: Інна СОБКО, фото автора

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024