Острозький район робить ставку на ягоди та фрукти

01 Листопада 2017, 16:07
3140

Збільшення посівної площі, розвиток тваринництва, ягідництва та садівництва Такі основні тенденції в аграрному секторі Рівненщини.

Про це розповів заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко на підсумковій колегії.

На Рівненщині набирає темпів розвиток ягідництва та садівництва. На сьогодні дрібні товаровиробники активно здійснюють посадку ягідників, малини, смородини у Гощанському, Здолбунівському, Острозькому та Рівненському районах. Гарним прикладом сприяння розвитку ягідництва є Острозький район, де діє відповідна районна програма та виділено 50 тисяч гривень для часткової компенсації посадки ягідників.

Заступник голови ОДА Ігор Тимошенко наголосив, що важливим завданням керівників районів та міст – максимальне сприяння місцевим виробникам, залучення інвестора для розвитку аграрного сектора, ефективне  використання сільгоспугідь.

Загалом за січень-вересень 2017 року обсяги сільськогосподарського виробництва збільшилися на 3,5 %. Це значно вище за середній показник по Україні. Найвищі темпи зростання в аграрних підприємствах поліських районів – Костопільського, Березнівського, Сарненського.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024