Новомалин: школярі з поляками садили дерева біля навчального закладу

01 Листопада 2017, 11:39
6314

Минулого тижня навчально-виховний комплекс «Новомалинська ЗОШ I-ІI ступенів – дошкільний навчальний заклад (ясла-садок)» імені Томаша-Оскара Сосновського гостинно вітав делегацію із Республіки Польща, яка цього разу прибула з особливою місією – разом з дітьми посадити фруктові дерева.

Про це інформує сайт Острозької РДА.

Таку гарну ініціативу подали представники громадської організації «Культурно-просвітницький центр ім. Т.О. Сосновського», яку очолює Ярослав Ковальчук, до речі, родові корені пана Ярослава йдуть із села Мощаниця нашого району.

«Головне, що ми ці дерева садимо саме для вас, дітки, і ці наші такі стрічки символізують єднання Польщі й України, бо більшого браття-народу, чим поляки, у нас немає», – каже Ярослав Ковальчук.


 

Участь у цій прекрасній справі взяв і голова Острозької райдержадміністрації Богдан Турович.

«Дуже символічно, що сьогодні ми ці дерева висаджуємо саме в Новомалині, адже зовсім недавно для цієї школи було присвоєно ім’я відомого і для Польщі і для України скульптора Томаша-Оскара Сосновського – людини, яку ми всі любимо і поважаємо, який родився і жив в цьому краї. Я думаю, що добру традицію співпраці між нашими народами, між нашими повітами ми збережемо й надалі і будемо її тільки розвивати» – говорить Богдан Михайлович.


 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром