Викладач Острозької академії презентував свою книгу у Львові

31 Жовтня 2017, 09:33
2768

На філософсько-богословському факультеті Українського католицького університету відбулася презентація книги Дмитра Цоліна «Арамейська мова біблійних текстів і Таргума Онкелоса», першого україномовного практичного посібника з вивчення арамейської мови Біблії.

Під час презентації Дмитро Цолін розповів про особливості мови, якою говорив Ісус, а також про також про ініціативи вивчення біблійної арамейської мови, зокрема про літню школу, яка відбулася цьогоріч уже вдруге в стінах Острозької академії.

Галина Теслюк, викладачка кафедри біблійних наук  Українського католицького університету підсумувала:

“Книга є інноваційною не лише в українському, а й в широкому академічному контексті. Автор надзвичайно інтелектуально й ґрунтовно опрацював складні філологічні явища. Це саме те, чого ми потребували, скажімо, під час викладання курсів з біблістики. Однак ця книга розрахована не на аматорів. Щоб сприйняти поданий матеріал, читач має володіти базисом однієї із семітських мов, скажімо сирійською або івритом. Тому в майбутньому, було б добре видати також вступ до арамейської мови для початківців.”

Під час презентації книги декан філософсько-богословського факультету диякон Роман Завійський наголосив на важливості подальшої співпраці між УКУ та Острозькою академією, повідомляє сайт університету.

 

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024