Газова проблема: чому деякі школи та садочки Острожчини залишилися без тепла

26 Жовтня 2021, 16:55
Газова проблема: чому деякі школи та садочки Острожчини залишилися без тепла 1781
Газова проблема: чому деякі школи та садочки Острожчини залишилися без тепла

В Острозькій громаді 12 освітніх закладів залишилися без теплопостачання. Опалення не ввімкнули в тих школах, садочках та будинках, які під’єднані до газових котелень.

У ситуації, що склалася, розбиралися журналісти видання  Район.in.ua

Працівники та батьки дітей, які відвідують дошкільні заклади, нарікають: в групах – холодно, а обігрівачі, якими намагаються підтримувати температуру в приміщеннях, малоефективні.

«В дитячому садочку «Веселка» просто неможливо знаходитися діткам, і, як на мене, це просто злочин в таку погоду залишити садочок без опалення. З інформації, яку мені вдалося знайти, температура у дитячих дошкільних закладах має бути +19 – +23 градуси. Не всі батьки мають змогу залишити діточок вдома, а отже вимушені віддавати їх туди в той собачий холод – пишуть у дописі однієї із місцевих груп.

Начальник управління освіти молоді та спорту Острозької міської ради Віктор Самчук у коментарі нашому виданню повідомив, що без тепла в громаді залишилися ті котельні, які працюють на газовому опаленні. Додав, що це проблема не однієї конкретної громади, а країни загалом.

«Наразі всі документи по підключенню газу зібрані. Переговорна процедура оголошена. Раніше, ще у серпні-вересні, ми проводили два тендери на закупівлю газу, на які ніхто «не зайшов». Зараз залишається тільки чекати. У нас всі котельні готові до запуску, а газу не дають», – каже Віктор Самчук.

Посадовець додає, що зараз в громаді не опалюються 12 шкіл та садочків. З огляду на це, кілька шкіл пішли на канікули, у ще кількох скоротили уроки, обігріваючи навчальні приміщення електрообігрівачами.

За допомогою електричних приладів для обігріву намагаються стабілізувати температурний режим й у дитячих садочках.

«Електрообігрівачі – керамічні панелі. Вони споживають менше електрики та несуть менше навантаження на проводку. При цьому віддача тепла в них вища. Поки що так виходимо з ситуації», – аргументує головний освітянин Острозької громади.

Коли ж запрацюють газові котельні, в громаді точної дати назвати не можуть. Сподіваються, що ситуація вирішиться 28 жовтня.

Читайте також: Громадяни, які мають заборгованість за «комуналку», також можуть оформити субсидію

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024