Острозька психлікарня: коли погасять заборгованість із заробітної плати у 9 мільйонів

06 Жовтня 2021, 15:50
Острозька обласна психіатрична лікарня 2614
Острозька обласна психіатрична лікарня

На черговій нараді у Рівному обговорювали питання щодо забезпечення нормального функціонування Острозької психіатричної лікарні в межах того фінансування, яке виділили у НСЗУ на заклад.

Про це повідомив на онлайн-брифінгу директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров‘я населення Рівненської ОДА Олег Вівсянник.

За його словами, станом на 1 жовтня вже прийняли низку заходів для оптимізації закладу. Зокрема, з 9 відділень у закладі залишилось 5, скоротили численну кількість працівників та зменшили ліжковий фонд до 30 одиниць. Такі дії обумовлені тим, що заклад має заборгованість із заробітної плати розміром у 9 мільйонів гривень.

Раніше Район.Острог писав, що облрада направила звернення до Кабміну, ВРУ, НСЗУ щодо перегляду встановлених тарифів за надані послуги у сфері психіатрії, проте поки результатів звернення немає. 

«Сьогодні ми рухаємося в напрямку, щоб до 1 листопада зупинити наростання заборгованості, та функціонувати в межах існуючих бюджетних асигнувань. На жаль, зараз є заборгованість у 9 мільйонів гривень заробітної плати перед медичними працівниками», – каже Олег Вівсянник.

 

 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024