Рятувальники закликають острожан дотримуватись правил пожежної безпеки у побуті

17 Жовтня 2017, 12:01
8226

Цього тижня чи не кожен день приносив сумні новини — кількість загиблих на пожежах у житловому секторі становила по 5-6 громадян за добу. Моторошна статистика, як показник байдужого ставлення людей до власної безпеки.

Всього з початку року на території України виникло понад 73 тисячі пожеж. З них у житловому секторі — понад 24 тисячі випадків. Кількість загиблих на пожежах вже давно перетнула позначку у 1 тисячу осіб.

Зазвичай, основними причинами виникнення займань і як наслідок загибелі людей є власна недбалість громадян та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки. Паління у ліжку, перевантаження або несправність електромережі та побутових приладів, а також залишені без нагляду сірники у місцях, що легко доступні для дітей майже завжди призводять до пожеж у помешканнях. Тож, рятувальники радять завжди дотримуватися простих правил безпеки у побуті для того, щоб не стати частиною сумної статистики:

- не паліть у ліжку;

- слідкуйте за станом та справністю електромережі;

- у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

- не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

- намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

- подбайте про захист помешкання від грозових розрядів, адже блискавки не рідко можуть стати причиною займання.

Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024