Острожчина долучилась до Всесвітнього дня прибирання

26 Вересня 2021, 13:20
Всесвітній день прибирання 1794
Всесвітній день прибирання

З  метою очищення планети від сміття та задля формування культури чистоти, зменшення негативного впливу людини на навколишнє середовище 18 вересня Україна разом з мільйонами активістів 180 країн світу вийшли на Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day».

Про це повідомляє «Життя і слово».

До цих заходів долучилися також мешканці Острозької міської територіальної громади.

«До участі у прибиранні територій, які  закріплені  за підприємствами, установами, організаціями, долучилося чимало охочих. У зв’язку з погодними умовами, акція розпочалася 17 вересня. Найбільш активно попрацювали працівники та учні Острозького ВПУ № 28, Острозької ЗОШ I-III ступенів № 1, Острозького НВК «Школа  I-III ступенів-гімназія», Острозької ЗОШ I-III ступенів № 3, Розвазької ЗОШ І-ІІ ступенів. Від сміття, побутових відходів, опалого листя прибрано прилеглі до установ та навчальних закладів сквери, узбіччя доріг, берег річки Вілія», – розповідає начальник інспекції з благоустрою управління містобудування, архітектури, ЖКГ, благоустрою та землекористування Валентин Шавурський.

Варто зазначити, що учасники акції дотримувалися рекомендацій щодо виконання робіт. Всі працювали у захисних рукавичках, мали з собою великі пакети для сміття, дотримувалися соціальної дистанції. Після прибирання відсортоване сміття доносили до найближчих сміттєвих баків.

Участь мешканців громади у подібній акції допомагає не лише зробити наші міста і села чистішими, але й формує у громадяян культуру чистоти, правильного поводження з відходами.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024