В Оженинському ліцеї вшанували пам′ять Олександра Олендера

22 Вересня 2021, 12:48
Меморіальна дошка на честь інженера лісових культур Олендера Олександра Миколайовича 1795
Меморіальна дошка на честь інженера лісових культур Олендера Олександра Миколайовича

В Оженинському ліцеї відбувся захід присвячений вшануванню пам’яті та відкриттю меморіальної дошки на честь інженера лісових культур Олендера Олександра Миколайовича.

Про це повідомляє Управлінння освіти, молоді та спорту Острозької міської ради.

Право відкрити меморіальну дошку надали: заступнику острозького міського голови – Олександру Харчуку, дружині Олександра Миколайовича – Надії Олендер та директору державного підприємства «Острозьке лісове господарство» – Сергію Крикавському

«Я ніколи не думала, що свою любов до лісу він передасть ще комусь, крім родини і своєї роботи. З ним ми та діти наблизилися до лісу. Надзвичайно приємно, що саме в школі, в яку він вкладав свою працю, душу та любов увіковічили пам'ять про нього. Своєю працею ви подовжили йому життя на багато років вперед», – розповідає Надія Олендер. 

Олександр Олендер народився в місті Острог 3 листопада 1964 року. У 1980 році закінчив 8 клас Острозької середньої школи №1. З 1980 по 1984 роки навчався у Березнівському лісовому технікумі. У 1984 році почав діяльність в Острозькому лісовому господарстві. У 1987 році розпочав навчання у Львівському лісотехнічному інституті, який закінчив з відзнакою. У 1993 році Олександру було присвоєно кваліфікацію інженера лісового господарства.

Він був не тільки інженером лісового господарства, а і вчителем, наставником та другом для дітей. 

«Щоб ви собі уявили, в нас на території школи не було жодного дерева, куща чи квітки. В нас фактично не було жодних насаджень. Коли ми приїжджали до розсадника всі найкращі рослини, які були вирощені Олександром Миколайовичем, передавалися нам. Завдяки Олександру Миколайовичу, директору Острозького лісгоспу та Хорівському лісництву, ми одні серед області маємо "зелений" клас. Наші діти відвідали практично всю Україну шкільного лісництва. Ми щиро дякуємо, що мали такого друга та наставника. Я вважаю, що пам'ять про таку людину має залишитися на довгі роки», - розповіла директорка закладу Неля Хімін

 

28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024