У Києві презентували проєкт розвитку острозьких історичних атракцій

17 Вересня 2021, 15:00
Презентація проєкту 1836
Презентація проєкту

У Києві представили перші результати проєкту "Розробка методології маркування історичних атракцій у малих містах України. Культурна інтервенція в минуле заради подорожі в майбутнє". Презентація відбулася під час пресконференції в Укрінформі.

Про це інформує Острозька міська рада.

У рамках проєкту 5 громад на прикладі Острога півроку розробляли туристичні маршрути та ескізи скульптур, які використовуватимуться для маркування атракцій. 

Примітка: Атракція — привернення уваги; привабливість; виникнення позитивного досвіду у взаємодії .

Міста, які брали участь у проєкті, йшли такою ж самою методологією, як і Острог. На мою думку, проєкт вдався. Методологія, яка була розроблена під час проєкту, буде передана Міністерству культури та інформаційної політики для загального користування", – сказала одна із організаторок проєкту, виконавча директорка Асоціації сільських, селищних рад та об'єднаних громад України Наталія Ключник.

Захід у Києві відвідали представники розробленого проєкту в Острозі. Зокрема, начальниця відділу проєктної та інвестиційної діяльності виконкому Острозької міської ради Ольга Стецюк розповіла, що в Острозі 25 історично-туристичних локацій уже промарковані малими пластичними формами. Вона зазначила, що головний герой скульптур – хлопчик Острожик.

Вона також розповіла, що незабаром в Острозі з’являться ще п’ять нових Острожиків. Окрім того, Стецюк повідомила, що вони з командою, яка працювала над створенням ескізу форми, подали до Українського культурного фонду новий проєкт – дитячу книгу-путівник, в якій Острожик ходитиме помаркованими маршрутами і розповідатиме історію міста.

На прикладі Острога п’ять інших міст упродовж понад пів року шукали своїх героїв, розробляли ескізи, а дехто навіть уже встановив маркування на локації. У проєкті взяли участь міста Броди Львівської області, Полонне Хмельницької області, Володимир-Волинський Волинської області, Кременець Тернопільської області та Батурин Чернігівської області.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024