В Острозькій академії відбувся День кар`єри ЄС

11 Жовтня 2017, 22:00
3846

У вівторок, 10 жовтня, у Національному університеті «Острозька академія» відбувся День кар’єри ЄС.

Захід організував Інформаційний центр ЄС у місті Острог за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні та Громадської організації «Фундація «Відкрите суспільство»».

Під час відкриття заходу були присутні студенти, острожани, партнери й представники влади.

Відкрив захід  ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник,  який зауважив, що даний захід є унікальною нагодою для роботодавців отримати кращих студентів України: «Вони не тільки вмотивовані кар’єрним ростом, але є справжніми патріотами своєї держави. Саме таких працівників багатьом не вистачає».


 

Керівник Інформаційного центру ЄС Максим Карповець додав наступне: «Нам дуже приємно, що Представництво ЄС надало нам унікальну можливість не тільки зустрітись із роботодавцями, але й провести Дискусійний клуб і тренінги, які відкривають молоді Європу зсередини».

На заході було 25 партнерів-роботодавців, зокрема комерційні компанії (Реноме, Домова служба, Сварог, Щедрик, Етнодім, Softserve тощо), урядові організації (Центр працевлаштування, Приватбанк, Рівне 1, Туристичний центр м. Острога), міжнародні компанії (австрійська страхова компанія «Княжа»), неурядові організації (Тріада, Опора, Гурт, Центр сталого регіонального розвитку, Реанімаційний пакет реформ, Docudays) та ВНЗ (Національний університет «Острозька академія»).


 

Наступним етапом заходу були три тренінги, які провели запрошені гості з Києва та учасники програми Erasmus +.

Офіційний делегат від молоді в ООН, головний редактор науково-популярного журналу «Куншт» Кирило Безкоровайний розповів як заповнювати цікаво й лаконічно резюме під час тренінгу «Як написати резюме, щоб стати молодіжним делегатом в ООН». Паралельно експерт з міжнародного права, координатор та юрист у ГП Української Гельсінської спілки з прав людини (м. Рівне) Марія Цип’ящук та PR-менеджерка Міжнародного фестивалю документального кіно «Docudays» Тетяна Мала розкрили питання громадської активності в Україні та Європи у тренінгу «Формати громадської активності».

Учасники програм Erasmus+, спеціалісти із міжнародних відносин Вікторія Каламаж і Наталя Парфенюк розповіли про те, яким чином запрезентувати себе для молодіжних програм у тренінгу «Навчатися в ЄС: підготовчі етапи та лайфхаки (Erasmus+)».


 

Захід допоміг привернути увагу роботодавців до невеликого міста Острог та університету, який потенційно містить велику кількість молоді для працевлаштування, стажування й обміну.

Зазначимо, що Дні кар’єри проходять у різних містах України в рамках проекту «ЄС: вибір української молоді», який націлений на інформування молоді та інтеграції громадян України у європейський простір. Відповідно, цей захід не тільки пропонує професійні можливості для потенційних працівників, але й дозволяє відчути досвід співбесіди, пройти стажування, навчитись писати ґрунтовні резюме й умінню себе презентувати роботодавцеві.

ФОТО: Олексій КОСТЮЧЕНКО

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024