За яких умов острожани можна втратити субсидії

07 Жовтня 2017, 11:47
2644

Право на отримання субсидії можна втратити у разі одноразової покупки, сума якої перевищує 50 тисяч гривень. Однак, тут є винятки. 

Про це повідомляє Урядовий портал, – пише видання Експрес.

Згідно з повідомленням, винятком може стати оплата дороговартісного лікування будь-кого з членів сім’ї, довготривале накопичення коштів на купівлю квартири чи оплата навчання дитини. 

«Якщо, до прикладу, родина 10 років збирала кошти, щоб придбати собі помешкання. Купівля квартири перевищила 50 тисяч гривень і у сім’ї немає іншого помешкання – такі люди мають змогу подати документи для оформлення житлової субсидії на розгляд Комісії з питань соціального захисту населення, які діють при кожній райдержадміністрації або органі місцевого самоврядування. Аналогічна ситуація і з оплатою навчання дитини», – пояснили у прес-службі уряду. 

Там також зазначили, що у разі, якщо родина зробила покупку, що перевищує 50 тисяч гривень у період отримання субсидії, безповоротну державну допомогу у сплаті компослуг їй не припинять надавати. 

Проте факт такої покупки впливає на право на призначення субсидії на наступний термін. Окрім того, на оформлення субсидії також не впливає вартість майна, отриманого у спадок або у подарунок. Цей дохід не включається до сукупного доходу сім’ї і не береться до уваги при розрахунку розміру субсидії. 

«Наявність у власності двох житлових приміщень, двох автомобілів також не впливає на право отримання субсидії. Береться до уваги офіційний дохід, який приносить це майно», – зазначили в уряді. 

У разі, якщо сім’я придбала квартиру у кредит, то при визначенні права такої родини на субсидію враховується сума першого внеску. Якщо ця сума перевищує 50 тисяч гривень, субсидія може бути призначена за рішенням Комісії на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов проживання.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024