У Слобідці триває реконструкція клубу в садочок

01 Жовтня 2017, 09:32
4853

Під час робочої поїздки на Острожчину заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір зустрівся із жителями читирьох сіл - Слобідка, Новородчиці, Теремне та Кутянка

Основна проблема громади села Слобідка – відсутність дитсадка, адже батьки змушені возити дітей у сусідні Межирічі. Нагадаємо, у квітні в результаті пожежі повністю згоріло приміщення навчального закладу, тож влада вирішила перепрофілювати сільський клуб, а для школярів і дошкільнят зі Слобідки організували доїзд. Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

«Ми переконалися, що реконструкція сільського клубу впевнено рухається. За декілька місяців зроблено чимало. Будівельники вже замінили вікна, облаштували санвузли, продовжуються зовнішні роботи. До речі, по всіх нормах нові заклади мають бути з пандусами – над цим теж працюють. Тож невдовзі проблеми із влаштуванням дітей не буде», - розповів Віталій Ундір під час зустрічі з людьми.

Місцева влада вирішила, що частину закладу віддадуть під дитячий садок, де навчатиметься 20 дошкільнят. Що ще розмістять у приміщенні – спортзал з тренажерами чи навчальні класи для початківців, ще визначаються. Тим часом в Слобідці вже ремонтують ФАП, тож село розвивається.

Під час виїзного прийому громадян у Кутянці, Теремному та Новородчицях жителі, зокрема, цікавилися оформленням субсидії та компенсацією на тверде паливо. Віталій Ундір роз’яснив, як оформити допомогу по догляду за хворими батьками та розповів про Урядову програму «Доступні ліки». Малозабезпечені громадяни написали заяви на матеріальну допомогу.

Разом з головою РДА Богданом Туровичем побували у клубі Теремного, де цьогоріч замінили вікна та дах. Також оглянули Кутянський НВК, на перекриття якої у 2017 році з обласного бюджету спрямували 1,5 мільйони гривень.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024