Острог увійшов у п'ятірку міст України, де досліджуватимуть корупційні ризики вишів

01 Серпня 2021, 13:13
Острозька академія 1633
Острозька академія

Національний університет «Острозька академія»  став одним з 5 пілотних вишів країни, на базі якого дослідять корупційні ризики та розроблять механізми їх мінімізації у закладах вищої освіти.

Про це повідомляють на сайті вищого навчального закладу.

Дослідження корупційних ризиків відбуватиметься в межах проєкту «Антикорупційний копмлаєнс у вишах», що реалізується Асоціацією юридичних клінік України у партнерстві з Національним агентством із запобігання корупції за підтримки Проєкту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія».

Загалом, для участі у проєкті відібрали 5 закладів вищої освіти з різних куточків України:

  • Національний університет «Острозька академія» (м. Острог, Рівненська обл.),
  • Донецький державний університет управління (м. Маріуполь, Донецька обл.),
  • Державний університет економіки і технологій (м. Кривий Ріг, Дніпропетровська обл.),
  • Університет державної фіскальної служби України (м. Ірпінь, Київська обл.),
  • Національний університет кораблебудування ім. адмірала Макарова (м. Миколаїв).

Заходи проєкту передбачають:

  1. Дослідження корупційних ризиків та складання на його основі рекомендацій для управління корупційними ризиками. Це забезпечить підвищення ефективності роботи уповноважених з питань запобігання та виявлення корупції, які працюють у вишах. 
  2. Оцінку роботи уповноваженого з питань запобігання та виявлення корупції, які працюють у закладах вищої освіти. Це допоможе визначити проблем та розробити шляхи розвитку професії антикорупційного уповноваженого. 
  3. Налагодження взаємодії студентського самоврядування і уповноважених з питань запобігання та виявлення корупції вишів. Передбачена розробка тренінгового навчання та його проведення для студентства 5 пілотних вишів. Це допоможе молоді сформувати розуміння корупційних ризиків в освітньому середовищі та налагодити взаємодію з антикорупційними уповноваженими. 
  4. Поширення та популяризація доброчесної поведінки та інформації про результати запобігання корупції в освіті. Планується проведення інформаційних кампаній для поширення знань про корупційні ризики у вищій освіті та популяризації професії антикорупційного уповноваженого.

«Усі дослідження будуть проведені на базі 5 пілотних університетів різних регіонів України та впроваджені у їх антикорупційну роботу. Практика цих вишів стане зразковою для інших та сприятиме поширенню культури доброчесності серед українських закладів вищої освіти, популяризації професії уповноваженого з питань запобігання та виявлення корупції у вишах та налагодженню його взаємодії з усіма учасниками освітнього процесу», — акцентує керівниця проєкту Катерина Дацко.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39