У ДТП на Рівненщині 57 осіб загинуло, 418 травмувалися: поліція посилює контроль в області дорожнього руху

23 Липня 2021, 17:00
Національна поліція збільшить кількість екіпажів для контролю порушень на дорозі 1993
Національна поліція збільшить кількість екіпажів для контролю порушень на дорозі

На Рівненщині проводять комплекс посилювальних заходів із метою зниження аварійності, запобігання загибелі та травмуванню людей на вулично-дорожній мережі. За шість місяців 2021 року на території області зареєстровано 1568 дорожньо-транспортних пригод, що на 25 % більше ніж за аналогічний період минулого року. 

Про це повідомляють на офіційному сайті Національної поліції у Рівненській області.

Найбільше ДТП в області скоєно за півроку через перевищення безпечної швидкості — 1003. Також серед основних причин — порушення правил маневрування, недодержання дистанції, керування транспортним засобом у нетверезому стані. 

Відтак, правоохопонці вирішили збільшити кількість екіпажівполіції для нагляду за безпекою дорожнього руху, зокрема на найбільш аварійних ділянках доріг, посилюються заходи на автомобільних шляхах, які ведуть до місць масового відпочинку громадян.  

Поліцейські виявлятимуть факти порушення учасниками дорожнього руху ПДР, що призводять до ДТП, а саме керування транспортним засобом у стані сп’яніння, виїзд на смугу зустрічного руху, порушення швидкісного режиму тощо. Працівники груп реагування патрульної поліції УПД ГУНП та Управління патрульної поліції в Рівненській області перевірятимуть також дотримання ПДР власниками двоколісних транспортних засобів, велосипедистів і пішоходів.

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024