Острог: мати добровільно здала сина у будинок дитини

14 Вересня 2017, 17:31
4082 Джерело: ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ

У четвер, 13 вересня, відбулось позачергове засідання виконавчого комітету, в ході якого розглянуто одне питання: Про тимчасове влаштування півторарічного хлопчика до Рівненського будинку дитини.

Мати дитини написала заяву у якій попросила влаштувати сина у будинок дитини, адже у сил певних обставин жінка не в змозі належним чином піклуватися про сина.

У зв'язку із заявою та рішення комісії з питань дитини, виконком надав дозвіл на тимчасове влаштування хлопчика до Рівненського будинку дитини.

«Ми влаштовуємо хлопчика у будинок дитини не на постійно, а на період, доки мати вирішить особисті питання та налагодить побут. Мама може постійно відвідувати сина. Також жінка може написати заяву на повернення своєї дитини, після чого служби проведуть перевірку умов проживання та фінансового стану жінки, після чого малюка можуть повернути мамі», - зазначає начальник служби у справах дітей виконкому Острозької міської ради Галина Ковальчук.

Зазначимо, що сім'я, в якій виховується дитина, є неблагонадійною, мати має психічні розлади. Життя дитини 2015 року народження постійно під загрозою. Двоє найстарших дітей цієї родини усиновлено, ще двоє перебувають в будинку сімейного типу. Подальша доля маляти вирішуватиметься службою у справах дітей міськвиконкому.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024