Острозькі пластуни активно провели таборове літо

05 Вересня 2017, 12:12
5070

Цього року відбулося два пластових окружних юнацьких табори: «Заграва. Шляхами УПА» та «Поліська Січ». Перший з зазначених був мандрівним, а інший - стаціонарним. Це дало можливість юнацтву випробувати себе у різних умовах.

Табір «Заграва. Шляхами УПА»  відбувався 26 червня - 5 липня у Березнівському та Сарненському районах Рівненської області. Упродовж табору учасники мали захоплюючий краєзнавчо-туристичний сплав річкою Случ і спробували свої сили у пішохідному, водному та скельному етапах. 




 

Пластун з Острога, Василь Павельчук, був відзначений на цьому таборі, так як добре проявив себе та став найкращим бунчужним, а наприкінці табору склав пластову присягу. Табір запам'ятався своїми пригодами та чудовими ватрами.

Окружний табір «Поліська Січ» відбувався 4-16 липня поблизу Клевані. Під час табору кращі учасники з трьох підтаборів поїхали на полігон та отримали багато гарних емоцій та незабутніх вражень від цієї поїздки. І на цьому таборі був сплав: від Клевані, куди учасник  дісталися пішки, до місця таборування.



 

Програма табору була насиченою цікавими пригодами. Упродовж цих днів юнаки навчилися і дізналися багато нового та корисного з життя в природі, історії, медицини; закріпили свої навички. Звісно, не може не вразити така велика кількість учасників, адже їх було понад півтори сотні.

До учасників табору завітав давній друг пласту, співак, художник Юрко Журавель. Юнацтво було в захваті від спілкування із виконавцем.



 

На таборі острозькі пластуни виконували важливу роль: інтендант Сашко Денисюк та таборовий лікар Наталя Мантула. Також відзначилися Ліза Рожко, яка отримала найвищу посвідку серед дівчат і Тарас Радченко та Катерина Шилюк, які склали пластову присягу.

Наталя Мантула також допомагала в проведенні табору «Школа Булавних». Цей табір готує організаторів пластових таборів та інструкторів з картографії, природознавства, першої медичної допомоги, піонірки та куховарення.

Ліза Рожко зараз таборувала в Карпатах на летунському таборі «Чота Крилатих», де вчаться літати на різних засобах.

Таке таборове літо, сповнене пригод та гарних вражень, запам'ятається надовго.













 

 

Коментарі
05 Вересня 2017, 22:16
виправiть помилки в текстi, будь ласка. деякі речення важко читати.<br/>а ще не &quot;так, як&quot;, а оскільки і хештег &quot;платстуни&quot;. <br/><br/>і, останнє, фото з табличкою &quot;оженин&quot; - до чого воно?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39