В Острозькій академії провели вакцинування працівників проти COVID-19

07 Червня 2021, 13:47
2109

У Національному університеті «Острозька академія» упродовж 3-4 червня відбулося вакцинування від COVID-19 викладачів та працівників закладу. 

Про це повідомляють на сайті університету.

Імунізацію здійснили препаратом Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech для близько сто сімдесяти осіб. Відтак одним із перших, вакцину отримав ректор Острозької академії Ігор Пасічник.

Вакцина Comirnaty Pfizer-BioNTech проти COVID–19 — перша вакцина, яка отримала дозвіл на екстрене застосування від Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). Вакцина показала свою ефективність на рівні приблизно 95% за медіанним значенням спостережень протягом двох місяців. Оцінка показала, що вакцина відповідає обов’язковим критеріям безпеки та ефективності, визначеним ВООЗ. Стратегічна консультативна група ВООЗ з імунізації рекомендує Pfizer-BioNTech як безпечну та ефективну вакцину для людей у віці від 16 років і старше, включаючи осіб старше 65 років.

Про важливість процедури вакцинації працівників та студентів закладів вищої освіти розповів керівник відділу міжнародного співробітництва та фандрайзину Острозької академії Едуард Балашов:

«Я одразу записався до списку осіб, які будуть щеплюватися, тому що переконаний у необхідності вакцини для власної та суспільної безпеки. Оскільки я курую міжнародну діяльність університету, то вважаю, що студентам і викладачам обов’язково потрібно вакцинуватися для того, щоб мати більше можливостей та переваг, зокрема: подорожувати, брати участь в міжнародних програмах мобільності, стажуваннях, наукових конференціях тощо», - зазначив Едуард Балашов.

Щеплення у Острозькій академії проводила мобільна бригада медичних працівників КНП «Здолбунівський центр первинної медичної допомоги», які попередньо пройшли навчання по вакцинації препаратом Comirnaty Pfizer-BioNTech. Це сімейний лікар Богдана Поцікайло, медична сестра Дарина Приймак та медична сестра Оксана Рижук. Згідно з положенням про організацію та проведення щеплень, перед процедурою лікар вимірювала температуру, проводила огляд та цікавилася самопочуттям усіх охочих вакцинуватися.

«Я цікавився дією та ефективністю різних вакцин в світі. Ми знаємо, що ряд вакцин заборонялися. Але препарат компанії Pfizer показує добру статистику - 85 % ефективності, що дозволяє вірити у його якість. Натомість, своїм прикладом я хотів спонукати колег до цієї необхідної процедури. Тому, вакцинуюсь без сумнівів», - додає старший викладач кафедри громадського здоров’я НаУОА, кандидат медичних наук Сергій Загородній.

Голова студентського самоврядування Острозької академії – «Братства спудеїв ОА» Олександра Олієвська погоджується з необхідністю щеплення проти Covid-19 та зазначає свої переваги у цьому:

«Як представник самоврядування, я кожного дня контактую з великою кількістю людей. І вакцина – це та гарантія спокою, якої мені бракує зараз. Я дуже сподіваюся, що вакцина буде вдалим рішенням, яке посприяє нашому майбутньому, вдалому перебуванню та навчанню в університеті» - розповідає Олександра Олієвська.

До слова, через 28 днів для колективу Національного університету «Острозька академія» проведуть вакцинацію проти COVID-19 другою дозою Comirnaty Pfizer-BioNTech. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024