Водопровід в Острозі: Яку воду п`ють острожани?

27 Серпня 2017, 17:10
3389

Острозьке комунальне підприємство «Водоканал» забезпечує населення міста питною водою, яка видобувається з підземних водоносних горизонтів. Видобування питних вод здійснюється із п’яти свердловин No 4, 7, 8, 9, 10, які були споруджені і введені в експлуатацію в різні періоди, починаючи з 1969 до1990 років.

Острозький водозабір підземних вод розташований в північній та північно-західній частині Острога на лівобережжі ріки Горинь. За хімічним складом питні води горбаківського водоносного горизонту відповідають вимогам Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною», повідомляє газета «Замкова гора».

Міськвиконкомом приділяється постійна увага щодо забезпечення жителів міста якісною питною водою. Щорічно міською радою приймається міська Програма «Питна вона» та заходи по її реалізації. Так, відповідно до неї, в 2017 році виконано заходи по проведенню геологоекономічної оцінки експлуатаційних запасів ділянки питних підземних вод Острозького водозбору.

Проведена державна експертиза матеріалів експлуатаційних запасів питних підземних вод Північно-Острозького родовища, виготовлено обґрунтування для проектно-кошторисної документації будівництва водопровідної мережі на житловому масиві «Північний» (вул. Пухова).

Заплановане виготовлення проектно-кошторисної документації «Будівництва резервуару чистої води 2000 м2 та станції доочищення» для збільшення запасу води.

Спільно з жителями вул. 900-річчя Острога виготовлено проектно-кошторисну документацію «Будівництво водопровідної мережі по вул. 900-річчя Острога».

Також заплановано заходи по відновленню резервних кабелів електропостачання водонасосної станції по пр. Незалежності, встановлення насосного обладнання для покращення тиску води в житловому будинку. Загалом по цій міській програмі на 2017 рік передбачено понад 600 тис. грн., половина з яких вже реалізована.

Питання водопостачання перебу ває на постійному контролі в міськвиконкомі.

Коментарі
27 Серпня 2017, 22:39
повыдомляэ - це з якої мови, неуки?
29 Серпня 2017, 16:27
А ще - "споруджені і введені", заходи по відновленню, перебу ває, заходи по її реалізації і безліч інших перлів.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024