Владика Іларіон відслужив літургію в храмі Острога

25 Серпня 2017, 11:26
4517

У четвер, 24 серпня, в день пам'яті преподобного Федора, князя Острозького, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон здійснив архіпастирський візит у своє друге кафедральне місто, де на запрошення протоієрея Василія Жуковського очолив Божественну літургію у студентсько-викладацькому храмі на честь преподобного Федора Острозького.

На початку літургії архіпастир прочитав молитви на освячення нових ікон іконостасу та окропив їх освяченою водою.


 

Владиці співслужили: благочинний Острозького благочиння протоієрей Юрій Лукашик, настоятель храму протоієрей Василій Жуковський та запрошене духовенство, повідомляє прес-служба Рівненської єпархії УПЦ КП.  

Архієпископ Іларіон, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета нагородив протоієрея Миколая Свистака черговою богослужбовою нагородою – правом носіння палиці. Також владика Іларіон нагородив ієрея Івана Мурашка та ієрея Василія Полетка правом носіння камилавки.


 

По завершенні літургії, з нагоди Дня Незалежності України, архіпастир очолив молебень за Україну, під час якого виголосив молитву, щоб Господь визволив Батьківщину від нашестя чужинців і подав народові мир, єдність і Своє благословення.


Коментарі
25 Серпня 2017, 17:20
Так не можна робити. Треба вказувати джерело: Прес-служба Рівненської єпархії УПЦ КП http://rivne-cerkva.rv.ua/news/3384-543575345.html.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром