У Межирічі перепоховали останки загиблих воїнів УНР

23 Серпня 2017, 17:09
4451

У Межирічі відбувся чин перепоховання загиблих воїнів УНР 1917-х років. Відспівування загиблих відбулося в церкві Благовірного князя Олександра Невського у селі Межиріч. Після чого три труни з рештками перевезли до урочища «Піщаний горб».

Історію про відважних борців за незалежність розповідали з покоління в покоління односельчани, які проживають на території Межиріцької сільської ради.


1

 

«Про могилу, де були поховані вояки УНР, знали всі, доглядали за нею та передавали пам'ять про трагічну смерть молодих хлопців з Хмельниччини від рук червоноармійців» - говорить сільський голова Микола Губернюк.

Саме за його ініціативи та за підтримки районної влади відбулося перепоховання.

Як зазначив у своєму виступі Богдан Турович: «Ми пам’ятаємо про тих, хто загинув в далеких 1917-1920-х роках та про тих, хто боронить нашу незалежність сьогодні. Ворог залишився один – Російська імперія. Завдяки зусиллям наших героїв сьогодні ми маємо міцну державу і війська, яких у нас не було в 1917 році. Ми маємо армію, яка пройшла бойове хрещення на Сході, проливаючи кров, щоб в нас був мир та спокій. Вічна пам'ять героям і Слава Україні!».



 

Значуща подія як в історії Острожчини так і України в цілому. Хоч і невідомі імена загиблих за незалежність нашої держави у роки революції 1917-1920-х років, але ми рівно за сто років змогли зберегти пам'ять про наших героїв і це ще раз підтверджує, що наша нація не скорена з давньою історією, яку не забуваємо.

До чину перепоховання долучилося чимало небайдужих людей, святі отці, районні та сільські депутати, учасники АТО, історики, жителі села Межиріч та окружних сіл.




 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024