«Пишатися собою - це шлях до егоїзму», - Вадим Бондарчук

17 Серпня 2017, 21:39
4595

Наступним учасником проекту «Бліц» став депутат Острозької міської ради Вадим Бондарчук. Активний чоловік, який пропагує християнські цінності та бореться за їх впровадження в життя суспільства.

1. О котрій Ви прокидаєтеся?

О 7.00 годині

2. Вранці обираєте чай чи каву?

Просту воду, при можливості джерельну.

3. Чим у собі Ви пишаєтеся?

Вважаю, що пишатися собою - це шлях до егоїзму.

4. Яке рішення вам далося найважче у вашому житті?

Надати справедливу оцінку про себе, самому собі.

5. Про що ви мрієте?

Щоб, в країні, відбулася судова реформа, за конструкцією Маккейна.

6. Що вас найбільше відштовхує в людях?

Цинізм або відсутність бажання допомогти іншим, коли для них   це є незначним зусиллям.

7. Яка ваша улюблена страва?

Смажень, більш розповсюджена назва, як стейк.

8. Яку останню книгу ви прочитали?

Пол Девід Тріпп «Небезпечне покликання».

9. Хто з історичних осіб чи наших сучасників є для вас прикладом і чому?

Януш Корчак (польський письменик), Іван Киприян (священник УГКЦ), та інші хто не залишив беззахисних дітей та людей у смертельній небезпеці, ціною власного житття.

10. Ким ви мріяли стати в дитинстві?

Мандрівником.


 

Ідея проекту запозичена у сайту «Рівняни».

Коментарі
18 Серпня 2017, 12:43
"Неуки-пісьменики", вичитайте текст або поясніть, хто такий "пісьменик"?
18 Серпня 2017, 14:55
А у них всюди помилка на помилці. Може це мовний тренд тепер? А взагалі яка мені різниця о якій годині людина прокидається? Сенс запитання?
18 Серпня 2017, 16:01
«Возлюби ближнього твого, як самого себе» пишатися собою - це шлях до егоїзму. любити самого себе - це значить бути егоїстом. Святий Августин:«Якщо ти любиш Господа Бога твого всім серцем, всією душею і всією думкою, то в тебе не залишається нічого, щоб любити самого себе». Як же тоді реалізувати заповідь «Люби ближнього, як самого себе», - якщо ти і себе не любиш? «Я хочу спочатку запитати тебе, - пише Августин, - чи любиш ти самого себе. Адже тут полягає сила заповіді, все питання полягає в тому, що ти не можеш любити ближнього як самого себе, якщо не любиш навіть самого себе ».<br/><br/>На заперечення - чи є на світі людина, яка не любить самого себе? - Августин відповідає: «Покажи мені таку людину, яка по-справжньому любить себе ... Ти кажеш, що любиш себе? Якщо я попрошу доказів, ти відповіси: 'Я люблю себе, тому насичую моє тіло; я люблю себе, тому не хочу втомлюватися на роботі; я люблю себе, тому не хочу відчувати потребу; я люблю себе, тому не бажаю захворіти лихоманкою; я люблю себе, тому намагаюся уникати будь якої болі'. Що ж скаже Творець, який створив тебе? 'Запитай себе, чи бажаєш ти собі досконалого блага, чи не любиш беззаконня. Бо хто любить беззаконня, той ненавидить душу свою ...<br/><br/>Якщо ти хочеш самоствердитися за чужий рахунок, якщо бажаєш іншому зла і витягаєш з нього прибуток, якщо ти так думаєш і чиниш ... ти полюбив беззаконня, а значить, ти ненавидиш свою душу. І оскільки ти ненавидиш свою душу, вже звичайно, Я не можу довірити тобі ближнього, щоб ти любив його як самого себе! ' ».<br/><br/>Таким чином, підводить підсумок Блаженний Августин, якщо ти любиш самого себе, ти любиш доброчесність, бажаєш блага своєї душі. «Люби найвище благо, і до нього звернеться твоє серце. Тільки тоді тобі можна довірити ближнього ». Не вміючи бажати блага собі, людина не може бажати блага ближнього. Ось чому Господь, пояснюючи заповідь любові до ближнього, «бажає надати їй форму любові до самого себе»
19 Серпня 2017, 11:12
Любити та пишатися, це зовсім різні дії.<br/>Тлумачення слова пишатися (словопедія) трактує як, величатися,гордувати,високо літати, гонорувати, вдаватися в пиху,сповнюватися гордощів...а в Біблії написано так- Бог противиться гордим,а смиренним дає благодать. ( Якова 4:6).<br/> А любити ближнього звісно потрібно, бо це, друга заповідь після любові до Господа.<br/><br/> Бажаю всім Господнього підкріплення та захисту.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024