В Острозі відбудуться торги за адмінприміщення

19 Травня 2021, 12:23
2457

У травні-квітні на Рівненщині запланували три аукціони у рамках малої приватизації.

Об’єкти продаватимуться виключно через електронну торгову систему Prozorro.Продажі.

19 травня стартує аукціон із продажу господарського приміщення у Рівному. 25 травня відбудуться торги за адмінприміщення в Острозі. А вже на 7 червня запланували аукціон будівлі насосної станції у Дубровиці.

Загалом у рамках малої приватизації у Рівненській області готуються аукціони з продажу 23 об’єктів нерухомості, більшість з яких – нежитлові будівлі. Взяти участь в аукціонах може кожен охочий, а нові пропозиції з’являються щотижня. З переліком доступних для приватизації об’єктів можна ознайомитися за посиланням.

 «Головна мета приватизації – знайти власників, які зможуть дати нове життя об'єктам, – розповідає голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. – А це, у свою чергу, сприятиме розвитку малого та середнього бізнесу, гарантує появу нових робочих місць, зростання надходжень до місцевого та державного бюджетів. Лише за 2020 рік програма приватизації дозволила залучити до державного та місцевих бюджетів 3 млрд гривень».

Загалом в Україні уже на травень-червень заплановано більше 100 аукціонів у рамках великої та малої приватизації. Як зазначає заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, приватизація відтепер є окремою темою селекторних нарад в Офісі президента. Чергова нарада відбулася у понеділок, 17 травня, за участю Фонду держмайна України та обласних державних адміністрацій.

«В Україні роками уникали реальної приватизації об'єктів державного майна. Ситуація змінилась у квітні цього року, коли Володимир Зеленський розблокував велику приватизацію. Роками такі об’єкти приносили збитки, а для обраних були корупційною годівницею. Тому розблокування великої приватизації – це історична подія», – заявив заступник голови Офісу президента. 

Читайте також: На переоформлення субсидій українцям дали п'ять місяців: як це зробити

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024