«Найкращий в Україні». Оксана Забужко похвалила Музей сучасного українського мистецтва Корсаків 

16 Травня 2021, 17:28
Музей сучасного українського мистецтва Корсаків  2375
Музей сучасного українського мистецтва Корсаків 

Під час прес-конференції та презентації літературної резиденції «Місто натхнення» українська письменниця Оксана Забужко похвалила два музеї, які знаходяться у Луцьку.

На події була присутня й журналістка Район.Луцьк, яка й повідомила інформацію. 

Так, Забужко розповіла, що справді рада за рідне місто, адже колись, приїжджаючи сюди, вона відчувала ауру знеосіблення і знецінення міста, а тепер воно справляє «вау»-враження. 

«Варто пишатися тим, що у вас, у невеликому місті, є аж два абсолютно світового, повірте на слово людині, яка об'їздила понад 50 країн світу, класу музеїв. Це Музей волинської ікони і Музей сучасного українського мистецтва Корсаків», – висловилася вона.

«Скидаю капелюха. Умили Київ, умили Пінчука (PinchukArtCentre, міжнародний центр сучасного мистецтва, – ред.). Найкращий в україні музей сучасного мистецтва знаходиться у Луцьку. Справді, можна ставати на повен зріст і кричати: «Приїжджайте до нас, дивіться, що тут є». Не замком єдиним, не географією, не лісовопісенною романтикою єдиними, хоча це також дуже важливо», – сказала Оксана Забужко.

Письменниця зауважила також, що проведення літературної резиденції – прекрасна ідея. 

«Запрошуйте фахових мистецтвознавців і хай вони побачать, чим Україна володіє, чим в ній можна похвалитися перед світом», – порадила вона лучанам.

Довідково. Музей сучасного українського мистецтва Корсаків пропонує новий формат інтелектуального дозвілля. Фундаторами та натхненниками створення першого в Україні світового рівня музею сучасного українського мистецтва стала родина Корсаків.

Загальна площа першої черги музейного комплексу становить близько 5 000 кв. м і міститить низку виставкових залів. Площа постійної експозиції займає 3000 кв. м.

У музеї представлено роботи понад 100 видатних митців (більш як 800 арт-об’єктів).   Живопис, графіка, скульптура, інсталяція, відеоарт – тут зібрана колекція творів мистецтва найкращих українських авторів ХХ- ХХІ століття.

Читайте також«Це дійсно щось неймовірне», – письменник Сергій Жадан відвідав Музей Корсаків

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39