Рівненщина покинула «помаранчеву» зону карантину

06 Травня 2021, 11:47
фото ілюстративне 3268 Джерело: https://www.google.com/
фото ілюстративне

Епідемситуація в області досі залишається складною, проте Рівненська область з четверга, 6 травня, покинула «помаранчеву» зону карантину.

Як повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, перейти до «жовтого» рівня обмежувальних заходів дозволила позитивна динаміка до зменшення показників, що визначають епідемічну небезпеку, – інформують на сайті ОДА.

Останні декілька тижнів на Рівненщині майже удвічі знизилася кількість нових інфікувань, у 1,5 раза зменшився рівень госпіталізацій. Охоплення тестуванням залишається на високому рівні. 

«Оминути «червону» зону та покинути «помаранчеву» в області дозволили своєчасні обмежувальні заходи в окремих громадах. Завдяки маневруванню, направленому на стримування поширення COVID-19, професійності медиків і контролюючих органів на Рівненщині економіка продовжувала працювати. Нам вдалося зберегти робочі місця, малий і середній бізнес працював. В результаті – область друга в Україні за темпами росту місцевих бюджетів у першому кварталі», – зазначив Віталій Коваль.

Також Віталій Коваль наголосив: щоб ситуація залишилася стабільною і після Великодня, потрібно далі дотримуватися карантинних обмежень.

За словами головного санітарного лікарня області Романа Сафонова, загальна захворюваність на грип та ГРВІ наразі на 6% нижче епідемічного порогу. Саме цей показник дав можливість перейти до «жовтої» зони обмежувальних заходів, індикаторні показники яких визначені Постановою Кабміну від 09.12.2020 № 1236. Решта показників нормалізувалися ще два тижні тому – зменшилася динаміка виявлення нових випадків, задовільна заповненість ліжкомісць – у межах 50%. 

«Разом з тим, попри певну стабілізацію, епідситуація залишається складною. Якщо порівняти цей рік із 2020-м, то зараз усе набагато серйозніше. Це пов’язано із мутацією коронавірусу – британський штам значно заразніший, ніж первинний. Прогнозую, що динаміка після травневих свят піде вгору», – повідомив Роман Сафонов.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024