Острожчина бере участь у конкурсі «Наша громада»

05 Травня 2021, 14:00
3224 Джерело: https://www.instagram.com/valkostyuchyk/

Телеканали ICTV та СТБ разом з Українським кризовим медіа-центром у рамках програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) запускають конкурс проєктів «Наша громада», які стимулюватимуть та підтримуватимуть розвиток територіальних громад.

Про це повідомляють на Фейсбук-сторінці Відділу проєктної та інвестиційної діяльності Острозької міської ради.

Острозька громада також бере участь в конкурсі і претендуватиме на подальший етап в проєкті задля перемоги. 

Проєкт має втілювати важливу, актуальну, корисну місцеву ініціативу, яка сприятиме розвитку територіальної громади.

В рамках розробки Стратегії розвитку Острозької міської територіальної громади до 2027 року було проведено опитування громадської думки. В результаті якого ми побачили, що 27,5% опитаних жителів громади незадоволені екологічним станом, ще 38,1% оцінили його, як задовільний, а 8,3% опитаних респондентів вказали засміченість довкілля одним із факторів, який заважає розвиткові громади. Тому було прийняте рішення обрати екологічний напрямок розвитку для участі в конкурсі «Наша громада»

Проєкт «Сортувати - про природу дбати» має на меті заохотити молодь та усіх жителів Острозької громади до сортування сміття та виховання культури безвідходного суспільства змалечку. 

Проєкт полягає в популяризації сортування сміття у свідомості жителів нашої громади та придбання і встановлення контейнерів для роздільного збору сміття.

За умови успіху, переможець отримає ​​грошовий приз у розмірі 500 тис. грн на втілення проєкту та охопить територію всіх населених пунктів Острозької громади.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024