На території Острозької ЦРЛ побудують храм за 2,5 млн грн

10 Серпня 2017, 10:14
3654

У середу, 9 серпня, на території Острозької центральної районної лікарні освятили місце та наріжний камінь, де буде споруджено храм на честь святого великомученика і цілителя Пантелеймона. Він стоятиме праворуч лікарні, у парку.

Освячення пам’ятного каменя звершив благочинний Острозького району, настоятель Свято-Миколаївської церкви УПЦ КП протоієрей Юрій Лукашик зі священиками Острозького благочиння, про це повідомляє прес-служба Острозької РДА.

«Ті, хто безнадійні, приходитимуть сюди, щоб попросити у Бога благословення для зцілення, – говорить Юрій Лукашик. – Храм буде побудовано на честь святого великомученика Пантелеймона-Цілителя, який був лікарем, як тут присутні лікарі. Сьогодні ми молилися, щоб він зцілив людей з різними хворобами і щоб люди почерпнули через молитву цієї Божої благодаті. Тому у цей день я щиросердечно вітаю і нашу владу, і наших лікарів, які безумовно є відданими своїй справі, і парафіян, і гостей цього майбутнього храму. Усім бажаю сили, любові, поваги та здоров’я як духовного так і тілесного. Слава Ісусу Христу!».

1

 

Головний лікар Острозької центральної районної лікарні Василь Веляник зазначив, що вже в цьому році розпочнеться будівництво, адже виділені 100 тисяч гривень з районного бюджету: «У планах в нас у цьому році звести фундамент, і я думаю, що розпочнемо будівництво. Тепер вже можемо сміло приступати до цих робіт, тому що у нас вже є і освячення наріжного каменю.  Дякую владі і депутатському корпусу районної ради, на сьогодні в нас на рахунку 100 тисяч гривень, тобто є старт, є початок. Орієнтовна вартість проекту приблизно 2,5 мільйони гривень, але я думаю, що з Божою поміччю і Божим благословенням ми побудуємо цей храм однозначно».

Нагадаємо, що саме Василь Веляник був ініціатором побудови храму біля лікарні, а депутати районної ради підтримали його ідею.

«Не підтримати хорошу ідею ми не могли і нам вдалося переконати депутатів в тому, що це дійсно заслуговує нашої уваги, бо все робиться з волі Божої», – каже голова Острозької районної державної адміністрації Богдан Турович.

1


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024