В Острозі відбулася акція «Не говори, а прибери»

28 Квітня 2021, 17:20
4556

В Острозі провели толоку поблизу нового відділення поліції.

В суботу, 24 квітня, Campus Ukraine Ostroh, Територія Змін, Церква «Спасіння» та небайдужі жителі міста долучилися до прибирання території парку.

Студентка Острозької академії та ініціаторка акції, Анна Сирота, на своїй сторінці у Фейсбук пише:

«Насправді, потрібні системні зміни. Нам дуже потрібні нові сміттєві баки, що закриваються, тому що вітер роздуває сміття або тварини розносять. Дуже потрібно, щоб вивіз сміття здійснювався регулярно. На деяких вулицях взагалі сміттєві баки не встановлені. А що можна зробити з сумною ситуацією, що не припиняється з року в рік - люди вивозять в яр будівельне сміття та інші відходи? Як це припинити? Куди звертатися? Які шляхи вирішення проблем у нас є? У мене багато питань в голові.

Ми, студенти Острозької академії, готові до співпраці! Острог - місто, що об'єднує. Давайте об'єднуватися, щоб діяти, а не говорити!

Максим Слободенюк, волонтер Campus Ukraine Ostroh, розповідв:

«Екологія починається не з того, що ми прибираємо, з того, що ми не смітимо. Тобто з моєї моральності. З  того, чим я живу. Якщо я розумію, що викинутий мною поліетиленовий папірець забруднює середовище у якому я живу, я не можу його [ред.парпірець] викинути поза смітником».

Зазначимо, що цьогоріч толока проходила у різних куточках Острожчини.








 

Коментарі
29 Квітня 2021, 02:33
Для вирішення даної проблеми необхідно діяти системно , попередньо склавши план дій , вирішення . Я б долучив до цього всі підприємства ( незалежно від форм власності ) на території ОТГ м.Острога , активних громадян ,міську владу ОТГ М.Острога , поліцію ,МЧС , Острозьку Академію , створив би інформаційну просвіту з даного питання , також застосовувати дієві штрафи , та врешті необхідна оперативна робоча група реагування на постійній основі з відповідними повноваженнями цілодобово , адже сміття не тільки викидають всюди а ще й спалюють на подвір'ях , городах ,ярах , на територіях кладовищ , на територіях підприємств , в сміттєзбірниках також спалюють всякий мотлох . на вулицях ;внаслідок цього наноситься непоправна шкода здоров'ю та життю людей , оскільки забруднюється атмосферне повітря . Проте контекст вищезазначеного питання залишається підвішеним і ніхто не збирається конкретно взятися за цю нагальну проблему . Відходи необхідно сортувати на : органічні , хімічні , рідкі.скло ,метал , папір . екологічно-небезпечні ( елементи живлення , лампи . і т.ін.) Підсумовуючи - резуьтат від піднятої проблеми завершиться лише балаканиною з нотками совітської показухи ! Та ще одна з головних проблем - це несвідомі темні забиті люди ( населення а не громадяни ), тому нічого втішного поки ,що невбачається . Місцева влада по старому розводить нюні , мовляв нічого зробити не можемо !
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024