Як острожани рятуються від високих температур

12 Серпня 2017, 18:38
3410 Джерело: Tyachiv News

Спека виснажує всіх, і маленьких і дорослих жителів Острога. Ми вирішили дізнатися як містяни рятуються від високих температур.

Галина Бортник (мама 2-річного Артемка)

– Стараємося менше ходити по дворі. Наливаємо басейн з водою. В будинку цілу ніч відкриті вікна, хоча це зараз малоефективно, включаємо вентилятор, п'ємо багато рідини. Одягаю сина в легкий, світлий одяг

Ольга Гузій

– На виходжу з дому із 9-ї і до 18:00.

Сергій Денищук

– Сиджу в річці та п'ю мохіто.

Марина Петрушина (мама двох дівчаток-дошкільнят)

– Ми п'ємо багато води, в будинку заклеїли всі вікна фольгою (або тепловідбиваючою плівкою, що продається в будівельних магазинах), їмо легку їжу (навіть дітей не заставляємо), часто приймаємо прохолодний душ, а дітям наливаємо басейн або ванну води, на ніч намочуємо рушник чи пелюшку водою і вкриваємось. Вдень вікна тримаємо зачинені, а вночі відчиняємо і знімаємо москітні сітки на ніч. Але насправді, це важко переносити.

Денис Алейніков

Переважно сиджу вдома і п'ю холодний сік.

Фотограф Віра Ващук

– Зазвичай мені допомагає холодний чай і капелюшки. В таку спеку вони рятують від сонячного удару, а холодні напої допомагають підтримувати водний баланс.

Якщо ви, як і сотні острожан, погано почуваєте себе в спекотні дні, то ці поради допоможуть вам впоратися з погіршенням здоров'я.

Алкоголю – ні

Перш за все радимо скоротити, а краще взагалі виключити зі свого раціону алкогольні напої. Саме вони можуть спровокувати сонячний удар, погане самопочуття, запаморочення, нудоту. Також алкоголь сприяє швидкому виведенню рідини з організму, що згубно в період спеки. Краще замініть алкоголь соками, смузі, простою водою.

Сіль-вода

Щоб рідина у вашому організму виводилась повільніше, а потовиділення надокучало менше – спробуйте додавати до питної води трохи солі. Сіль чудово затримує вологу та покращує самопочуття у спекотну погоду.

Правильне харчування
Щоб краще себе почувати у спекотні літні дні, спробуйте харчуватись овочами та фруктами, виключивши зі свого раціону гостру, смажену їжу та м’ясо. Таким чином ви відразу позбудетесь не лише від печії та важкості у шлунку, а й від слабкості та підвищеного потовиділення.

Вологе прибирання

Якщо ви спробуєте хоча б двічі на день протирати підлогу та меблі вологою серветкою – відчуєте свіжість у своїй домівці!

Хитрість з вентилятором.

Якщо у вас є вентилятор – пропонуємо невеличку хитрість: залиште перед ним невелику миску холодної води та ввімкніть, ви відразу відчуєте потік не теплого, а прохолодного повітря, вам одразу стане легше.

Обережно – кондиціонер!

Якщо у вас є кондиціонер, усі інші наші поради сміливо можна відкинути, думаєте ви, а ось і ні! Часто під час спекотної погоди ви зловживаєте кондиціонером. А саме, вмикаєте його та розташовуєтесь прямо навпроти нього – це найбільша помилка. Якщо ви вмикаєте кондиціонер, прямуйте у іншу кімнату та чекайте 10-15 хвилин, коли кімната охолодиться, зайдіть, вимкніть прилад і лише тоді розташовуйтесь зручніше. Якщо ж ігнорувати цю пораду, можна «схопити» застуду, запалення легень, ангіну та багато інших захворювань.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024