Студентки економічного факультету Острозької академії отримали дипломи у Всеукраїнському конкурсі

19 Квітня 2021, 15:02
3697 Джерело: https://www.instagram.com/valkostyuchyk/

Студентки економічного факультету Національного університету «Острозька академія» Ольга БорконюкАнна-Марія Вербова та магістрантка Наталія Романович з отримали дипломів ІІ та ІІІ ступенів у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Економіка».

Про це повідомляють на сайті університету.

Захід відбувся 15 березня 2021 року на базі Волинського національного університету імені Лесі Українки. 

Тема наукового дослідження — «Податково-боргові джерела формування бюджетних ресурсів держави», яке підготували магістрантка спеціальності «Банківська справа та страхування» Наталія Романович та студентка 3-го курсу, спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Ольга Борконюк, проводилося за сприяння наукової керівниці, завідувачки кафедри «Економічної теорії, менеджменту та маркетингу», доцентки, кандидатки економічних наук Наталії Іванчук. За наукове дослідження конкурсантки Наталія Романович та Ольга Борконюк отримали диплом ІІ ступеня у Всеукраїнському конкурсі.

Про наукову роботу розповіла наукова керівниця Наталія Іванчук:

«Авторки роботи послідовно презентували методологію дослідження, підходи до економіко-математичного моделювання загальних податкових надходжень, основних бюджетоутворюючих податків та обсягів державного боргу. Значну увагу було приділено ролі залучення облігацій внутрішньої державної позики як суттєвого джерела фінансування дефіциту бюджетних коштів в умовах обмеженості податкових ресурсів держави, а також розробці моделі інтегральної оцінки ефективності податково-боргових джерел формування бюджетних ресурсів держави. Проведене дослідження дає змогу визначити пріоритетне завдання фінансової політики у сфері податково-боргового фінансування бюджету з урахуванням зарубіжного досвіду», — зазначила Наталія Іванчук

Своїми враженнями від конкурсу поділилися конкурсантки:

«Конкурси студентських наукових робіт – це завжди цікаво. Адже хочеться якнайкраще представити свій університет і результати дослідження. Особисто для мене – це новий ступінь реалізації себе як особистості, та можливість розкрити проблематику важливої для нашої країни сфери, як податково-боргове формування бюджетних ресурсів держави. Хочу подякувати Наталії Іванчук та Ользі Дем’янчук за допомогу у підготовці до участі, слушні поради та слова підтримки. Такі конкурси чудова нагода поділитись своїм досвідом та напрацюваннями з іншими студентами, а також взяти для себе багато корисного. Для мене призове місце – це вагоме досягнення в науковій сфері та своєрідна мотивація, аби розвивати та покращувати свої здібності», — розповіла Наталія Романович.


 

«Я отримала багато позитивних враження від участі в конференції, для мене це був дуже цінний досвід. Я ознайомилася з неймовірно цікавими дослідженнями інших учасників та дізналася багато нової для себе інформації. Я рада, що ми змогли гідно представити «Острозьку академію» на Всеукраїнському конкурсі наукових робіт з «Економіки»», — додала Ольга Борконюк.


 

Студентка 4-го курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Анна-Марія Вербова отримала диплом ІІІ ступеня у Всеукраїнському конкурсі з науковою роботою на тему: «Економічні та фінансові аспекти державного пенсійного забезпечення в України», яке проводилося за сприяння наукової керівниці, докторки економічних наук, доцентки кафедри «Фінансів, обліку і аудиту» Ольги Дем’янчук.

 

Про наукову роботу розповіла наукова керівниця Ольга Дем’янчук:

«У своїй науковій роботі студентка здійснила оцінку економічних та фінансових аспектів державного пенсійного забезпечення в Україні, які дають право стверджувати, що пенсійна система загалом перебуває у нестабільному фінансовому становищі і не здатна повністю забезпечувати громадян необхідним для нормального життя доходом. Авторка визначила основні проблеми, які негативно впливають на функціонування пенсійної системи: процес «старіння нації»; значне поширення «тінізації» заробітної плати працівників; дефіцитність Пенсійного фонду. Тому у результативній частині, студентка запропонувала реформування пенсійної системи у трьох напрямках: реформування солідарної системи, створення обов’язкової накопичувальної системи і розвиток добровільної недержавної накопичувальної системи, що є на сьогодні необхідними», — зазначила Ольга Дем’янчук.

Особистими враженнями поділилася Анна-Марія Вербова:

«Участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт для мене є колосальним досвідом. Обрана тематика дослідження стосувалася економічних та фінансових аспектів державного пенсійного забезпечення в Україні, що було для мене дуже цікавим, тому в дану роботу було вкладено багато сил та енергії. Після оголошення результатів я відчула надзвичайну радість, адже усі старання не були даремними. Хочу подякувати моїй науковій керівниці Ользі Дем’янчук за допомогу та підтримку впродовж процесу підготовки даної наукової роботи», — додала Анна-Марія Вербова.


 

Ольга Дем’янчук, як член галузевої комісії, розповіла про виступи конкурсанток: 

«Всі троє студенток на високому теоретичному та практичному рівні представили свої дослідження, давали грунтовні відповіді. На етапі рецензування, наукові роботи конкурсанток було обрано в 16 найкращих робіт із 64 студентськиї робіт, які було подано на конкурс. За підсумками ІІ етапу, наші роботи пройшли у першу десятку, що свідчить про високу їх якість та відповідальне ставлення студенток щодо виконання та представлення робіт на Всеукраїнському конкурсі», — зазначила Ольга Дем’янчук.

 

Читайте також: Викладачка Острозької академії стала лауреаткою обласної премії 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39