В Острозі та у Вельбівному горіли сухостої

11 Квітня 2021, 14:33
Фото ілюстративне 3647
Фото ілюстративне

В Острозі, по вулиці Вигін, 10 квітня, загорілися чагарники та суха трава на площі 0,2 га.

Окрім цього, того ж дня, пожежа спалахнула і у Вельбівному на вулиці Вербова. Згоріло 0,2 га площі з сухостієм.

Причини та збитки встановлюють експерти.

Про це повідомляють на сайті ДСНС у Рівненської області. 

Рятувальники Рівненщини закликають громадян не спалювати суху траву та сміття, адже значна відкрита площа горіння та сильний вітер можуть призвести до того, що невеличке багаття перетвориться на неконтрольовану пожежу.Також одними з тих, хто страждає в результаті подібних підпалів, є тварини, птахи і комахи, які не встигають «евакуюватися» під час таких пожеж.
Такі пожежі шкодять здоров’ю людей, адже внаслідок горіння сухостою виділяються шкідливі речовини, які можуть викликати не лише респіраторні, але і онкологічні захворювання.
Забруднене димом та сажею повітря призводить до нападів астми, погіршує самопочуття дітей та людей похилого віку, не дає можливості провітрювати помешкання.
Окрім того, дим застилає великі території і ускладнює видімість на дорогах, що нерідко призводить до аварій.
Під час таких пожеж може загорітися ліс, газо та нафтопроводи, що пролягають під землею, лінії електропередач, житлові будинки, а це все призводить до серйозних економічних збитків.

Нагадаємо, що відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення Стаття 77-1. «Самовільне випалювання рослинності або її залишків» тягне за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Зазначимо, що на посадових осіб - від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьохсот шістдесяти до семисот двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від однієї тисячі двохсот шістдесяти до однієї тисячі восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також: В Курганах горів будинок

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024