Острозькі дітлахи захопилися новою іграшкою: користь та шкода спінерів

21 Липня 2017, 13:22
3402 Джерело: Newsmax.com

«Мамо, купи мені спінер, будь ласка» – все частіше просять діти своїх мамусь. Але здебільшого батьки не розуміють, що це таке, і навіщо дітям ця іграшка, до того ж для деяких вона здається дорогою.

Спінер – це антистресова іграшка. Ніби нічого особливого немає, але ця річ стає все більше популярною.

«Мені придбали спінер, адже це зараз модно. До того ж батьки були не проти купити його. Про нього я дізнався від відомих відеоблогерів», – каже 10-річний учень Острозької гімназії.

Якщо показати спінер бабусі чи дідусеві, а ще й назвати ціну, то шок в їхніх очах можна побачити одразу. Звісно, є інше старше покоління, яке до прогресу ставиться більш позитивно, але в більшості відповідь одна: «Навіщо воно тобі?».


 

«Не знаю навіщо він. Читала, що заспокоює. Але чим саме не розумію. Мені здається, що це зовсім непотрібна річ. Багато пишуть, що ще і небезпечна. Своїм дітям не купила б», – каже мама двох дітей Вікторія Шилюк

Спінер допомагає побороти хвилювання, якщо воно присутнє, допомагає зосередитися. Крім того, він підвищує чутливість пальців, розвиває моторику.

Та звісно, є і мінуси в цій іграшці, адже деякі критики вважають, що вона небезпечна для дітей. Чим саме? Дитина може легко розібрати його і ковтнути деталі. Така ситуація уже мала місце у США.

У нашому місті спінери продаються у багатьох магазинах. Приблизна вартість від 100 грн. Не кожен може зрозуміти сенс цієї іграшки. Навіть є люди, які неприязно ставляться до тих, хто має спінер.

А ви маєте спінера?

Автор: Мрослава ЯГОДКА

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024