Острожани хочуть жити в місті Острог, а не Остріг

18 Липня 2017, 14:17
7769

Матеріал «Острог чи Остріг: дискутують науковці та місцеві жителі» викликав бурхливе обговорення у соціальних мережах. Більшість читачів висловилися проти зміни назви міста.

На сторінці спільноти Острог-місто очима мешканців було проведено опитування, у якому більшість проголосувала за звичну для всіх назву міста – Острог.



Також бурхливе обговорення розгорнулося і в коментарях. Ось що відзначають острожани з цього приводу.

Ксюша Чернишова пише:

- Що за мода - все перейменовувати??? Наприклад, людям дають ім'я при народженні - хтось би з вас хотів, щоб люди його вам змінили???

Ігор Ніжиловський теж обстоює назву міста Острог :

- Острог! А то вже перебір з цим перейменуваннями! Усе в місті настільки круто і класно, що залишилося назву міста змінити, і заживемо))) надзвичайно «гарно» звучить ОстрІзький р-н, ОстрІзька академія, ОстрІзька мінеральна й острІжани і т д)))) Товариші депутати, історики, викладачі, не страждайте фігнею! Займіться реальними проблемами міста!

Інна Бернацька каже: «Мені дивна ця ініціатива. Не потрібно чіпати назви міста. Гарно звучить і порядок з історією більш менш. В майбутнє треба дивитись. Щоб жителі пишались містом, умовами життя, робочими місцями, можливостями! Не чіпайте назву міста!!! Займайтесь серйозними справами».

«Назва Острог ніякого стосунку до російської мови немає. Знущатися з славетного роду Острозьких із сивочолим Острогом У своїх інтересах, щонайменше негарно. А той пан з етикетки більш схожий на російських царів. Цікаво, з якої гравюри, чи ще чогось його перемалювали», – вважає Віталій Хведась.

Галина Шишкова обурюється: «Бендюк і Хом'як – більш нікому не муляє назва... До того ж обидва не остріжани)))...більш нема чим зайнятись? перейменуйте вже Оженин в Уженин чи Оженіно, як багато хто говорить, або Рівне в Рувно... Дайте спокій Острогу нарешті... Журналісти ще й п'яного Колобка запитали, а то взагалі всім експертам - експерт... І мені цікаво, літера «і», за словами Миколи Бендюка, українська, а літера «О» тільки Росії належить».

«ОстрІг чисто суб'єктивно ріже вухо страшенно. Хоча, звичайно, якщо вже жителі району так називають... (сарказм). Я розумію що це дуже заманлива життєва мета - лишити про себе пам'ять, заколотивши перейменування цілого міста. Але щиро бажаю невдачі», – вважає Ольга Оношко.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024