Через 19 років віднайшла свою Гальшку, яку писала на конкурc

18 Липня 2017, 12:09
3622

1998 року, через 4 роки після відродження, в Острозькій академії проводили конкурс на краще зображення фундаторки ОА — княжни Гальшки Острозької. Учасниками конкурсу були професійні художники та аматори.

Перемогу здобула відома художниця, острожанка Лідія Спаська, яка на той час мала 88 років і була найстаршою учасницею конкурсу. З-поміж учасників наймолодшою художницею була Оля Брень, якій виповнилося 11. Після завершення конкурсу роботи були передані до фондів музею Острозької академії та періодично виставлялися.

Минуло 19 років. До музею завітала красива молода жінка й поцікавилася портретами Гальшки. Коли працівники музею сказали, що наразі частина робіт знаходиться у фондосховищі, вона представилася — Ольга Брень, учасниця конкурсу. Доля знову повернула пані Ольгу до академії, але тепер уже для продовження навчання на магістеріумі з правознавства.

Як повідомляють на Фейсбук-сторінці музею, пані Ольга розповіла, що участь у конкурсі була для неї захопливою і дуже надихнула. У той час вона була ученицею художньої школи й мріяла стати художницею. Життя розпорядилося трішки по-іншому. Сьогодні вона мама трьох донечок, має іншу освіту, проте час до часу повертається до малювання. Коли приїхала в академію подавати документи, дуже захотілося побачити свою роботу. Тож через 19 років вони знову зустрілися — художниця та її Гальшка.

 

Коментарі
18 Липня 2017, 17:26
Шановні працівники Острог. Район! В Музеї історії НаУОА, на превеликий жаль, немає прес-служби. Є працівники, які відповідають за ведення сторінки у FB. А тому, цю інформацію вам ніхто не надавав. Ви просто переписали її зі сторінки музею із незначним коригуванням та додали заголовок, який не відповідає змісту повідомлення. Просимо на майбутнє давати пряме посилання на джерело інформації. Дякуємо!
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024