Депутати Острозької громади підтримали звернення щодо передачі приміщення Острозької підстанції «швидкої»

26 Лютого 2021, 17:20
3139

Депутати Острозької міської ради на черговій сесії підтримали звернення до Рівненської обласної ради та до директора КП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Рівненської обласної ради щодо передачі приміщення Острозької підстанції екстреної (швидкої) медичної допомоги. 

Текст звернення опублікували на сторінці міської ради у Фейсбук:

Звернення депутатів Острозької міської ради до Рівненської обласної ради та директора КП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Рівненської обласної ради щодо передачі приміщення Острозької підстанції екстреної (швидкої) медичної допомоги за адресою: м. Острог, вул. Князів Острозьких, 18

Ми, депутати Острозької міської ради Рівненського району Рівненської області, представляючи інтереси Острозької міської територіальної громади, глибоко стурбовані ситуацією щодо невикористання приміщення Острозької підстанції екстреної (швидкої) медичної допомоги за адресою: м. Острог, вул. Князів Острозьких, 18. Вказаний об’єкт нерухомого майна належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Рівненської області в особі Рівненської обласної ради. Однак, на сьогодні приміщення фактично не використовується.

На неодноразові звернення на адресу КП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Острозька міська рада отримала відповідь, де у листі вищезгаданої установи від 01.09.2017 за № 918 зазначено, що у зв’язку з непридатністю для роботи медичного персоналу приміщення за адресою м. Острог, вул. Князів Острозьких, 18 та неможливості забезпечення там належного рівня надання екстреної медичної допомоги у цілодобовому режимі населенню міста Острога та Острозького району прийнято рішення про тимчасове переміщення Острозької підстанції екстреної (швидкої) медичної допомоги в частину будівлі головного корпусу санітарно-епідеміологічної станції Острозького міжрайонного відділу Державної установи «Рівненський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», що знаходиться за адресою: м. Острог, вул. Татарська, 201.

Окрім цього, депутатам Острозької міської ради вказаним вище листом повідомлялося, що «на даний момент вирішується питання щодо фінансування та проведення капітального ремонту приміщення підстанції за адресою, вул. Князів Острозьких, 18 Департаментом з питань будівництва та архітектури Рівненської обласної державної адміністрації. Після вирішення зазначених питань Острозька підстанція екстреної (швидкої) медичної допомоги повернеться у вказане приміщення».

Однак, на сьогодні ні розробленої проектно-кошторисної документації, ні передбачених коштів на проведення капітального ремонту приміщення Острозької підстанції екстреної (швидкої) медичної допомоги у балансоутримувача приміщення КП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» немає, що не сприяє раціональному використанню приміщення Острозької підстанції екстреної (швидкої) медичної допомоги.

З огляду на вищевказане, з метою ефективного використання об’єкту нерухомого майна, просимо передати приміщення Острозької підстанції екстреної (швидкої) медичної допомоги, яке знаходиться за адресою: м. Острог, вул. Князів Острозьких, 18 із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Рівненської області до комунальної власності Острозької міської територіальної громади в особі Острозької міської ради Рівненського району Рівненської області.

Читайте також: 

Дізнавайтеся актуальні новини нашого міста та громади першими. Приєднуйтеся до Район.Острог у Viber та Instagram.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024