Острозькі рятувальники пройшли практичне заняття по деблокуванню потерпілих з автомобілів

26 Лютого 2021, 17:00
1115

Острозькі рятувальники пройшли практичне заняття по деблокуванню потерпілих з автомобілів внаслідок дорожньо-транспортних пригод.

26 лютого інструктори з WEBER RESCUE навчального пункту аварійно-рятувального загону спеціального призначення  ДСНС провели з Острозькими рятувальниками практичне навчальне заняття з підвищення професійного рівня кваліфікації.

Як повідомляють на сторінці ДСНС у Фейсбук, рятувальники відпрацьовували дії щодо деблокування потерпілих з автомобілів внаслідок дорожньо-транспортних пригод. Застосовували спеціальний гідравлічний, пневматичний та електричний інструмент, яким оснащено аварійно-рятувальний автомобіль САРМ-Л на базі «FORD RЕNGER», який наявний у підрозділі.

Базовий автомобіль — пікап Ford Ranger оснащений дворядною 5-місцевою кабіною. У нього потужна рама, повний привід, 2,2-літровий турбодизель в 160 к.с. (385 Нм), механічна 6-ступінчаста коробка передач, електрична лебідка. Також оснащений сучасним спеціальним обладнанням, а саме: Гідравлічним аварійно-рятувальним обладнанням (різак, розжим, домкрати), пневматичним аварійно-рятувальним обладнанням (пневматичні подушки), первинними засобами пожежогасіння, системами стабілізації пошкоджених транспортних засобів, аварійно-рятувальними засобами малої механізації, шанцевим інструментом, засобами навігації та оповіщення, освітлювальною установкою, аварійно-сигнальними ліхтарями, допоміжним обладнанням, що дає можливість проводити деблокування постраждалих та можливих загиблих осіб, стабілізувати транспортні засоби при складних дорожньо-транспортних подіях з перекиданням транспортних засобів тощо.

Острозькі рятувальники мали унікальну можливість особисто потренуватися у роботі з сучасним аварійно-рятувальним обладнанням та отримати кваліфіковані навички, якими керуються колеги з Європи.


1





1

Дізнавайтеся актуальні новини нашого міста та громади першими. Приєднуйтеся до Район.Острог у Viber та Instagram.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024