У Острозькому лісгоспі впроваджують нові технології вирощування лісу

10 Липня 2017, 15:06
4380

Для того, аби виростити стандартні й здорові сіянці, які матимуть високу приживлюваність і стійкий імунітет при залісненні зрубаних ділянок, потрібно не аби як постаратися, тому працівниками лісгоспу розробляються різні методи висіву насіння, аби порівняти та вибрати найбільш ефективні.

«Вирощуванням сіянців у коробах наше підприємство почало займатися декілька років тому. В основному це було направлено на те, аби скоротити витрати робочої сили та мати можливість приділити максимум уваги молодим рослинам», – зазначає інженер лісових культур ДП «Острозький лісгосп» Людмила Саму.

1


Зазвичай, усі лісо твірні породи висівалися у відкритому ґрунті, але як показала практика, не всі породи можуть комфортно проростати у таких умовах, значно ефективніше висівати їх у короби. Тоді простіше забезпечити сіянцям комфортні умови для зростання.

Перед висівом насіння хвойних порід проходить підготовку – снігування та протруювання й одразу після сходів розпочинається пильний догляд за ними. Звичайно, не обходиться без ручної роботи – прополювання, але, висівання у коробах значно зменшує затрати, оскільки займається значно менша площа.

«Ми намагаємося йти у ногу з часом, тому постійно знаходимося в пошуку нових ефективних технологій. Найближчим часом плануємо придбати холодильники для зберігання насіння та сіянців», – каже директори підприємства Михайло Крук.​

1





Для того аби виготовити й встановити короби теж було потрачено чимало зусиль і коштів, але отриманий кінцевий результат значно перевищить усі витрати.




Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024