В Оженині створять добровольчу пожежну команду

08 Липня 2017, 16:03
3882

У п'ятницю, 7 липня, на базі ДП «Острозький лісгосп» відбулася нарада у якій взяли участь рятувальники, правоохоронці, представники влади та лісники. Під час якої говорили про крадіжки лісу, лісові пожежі та здобутки у лісовому господарстві.




В рамках наради відбувся виїзд на територію Хорівського лісництва, де урочисто відкрито нову лісову пожежну станцію та пересувний пожежний модуль.

Директор ДП «Острозький Лісгосп» Михайло Крук зазначив, що лісівники завжди при потребі приходять на допомогу місцевому населенню, відкриття такого пожежного пункту на території Оженинської сільської ради є ще одним кроком до зміцнення співпраці.

В ході проведення заходів було обговорено питання щодо створення на території Оженинської сільської ради підрозділу місцевої пожежної команди.


 

Такі пожежні уоманди вже давно успішно функціонують у сусідній Польщі, наразі пожежні дружини вже створюються у Рівненському та Млинівському районах.

«Поляки готові безкоштовно провести навчання, забезпечити технікою та одягом. Багато що залежить від громади, адже це потрібно в першу чергу їм, адже рятувальники мають затратити багато часу на дорогу з Острога, тому не завжди можуть приїхати вчасно. Сільська громада має попрацювати над тим, щоб створити команду, підібрати людей, закласти гроші у бюджеті на фінансування добровольчої дружини» – каже начальник Острозького МРС ГУ ДСНС Володимир Завірюха.

Підтримали цю ідею і керівники району.

«Якщо ми говоримо про місцеву пожежну добровольку команду в Оженині, то це вже є реальність. Ми тут маємо, завдяки лісникам, пожежну машину і пожежний мобіль, мотопомпу для відкачки води, і все необхідне для проведення рятувальних робіт. Але для району однієї такої бригади мало, потрібно працювати над створення таких добровольчих команд і в інших частинах району» – наголошує голова Острозької РДА Богдан Турович.


1

1

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром