Міські голови Рівненщини підтримали позицію державних органів щодо тарифоутворення

10 Лютого 2021, 18:13
2381

Міські голови Рівненщини висловилися в підтримку Меморандуму щодо врегулювання проблемних питань у постачанні тепла та гарячої води в будинки українців.

Про це розповіли на сайті Рівненської ОДА

Підписання документу між Кабміном, НКРЕКП, «Нафтогаз» та мерами міст відбулось з ініціативи Президента України Володимира Зеленського 9 лютого. Відповідно в меморандумі зафіксовано, що до кінця цього опалювального сезону в домівки людей буде безперебійно подаватись опалення.

Зокрема, Дубенський міський голова Василь Антонюк відзначив, що  це дійсно перший документ, який підписано державними інституціями та керівниками органів місцевого самоврядування для покращення ситуації в такій важливій галузі, як теплове господарство.

«Зважаючи на критичний стан нашого комунального підприємства «Дубнокомуненергія», підписані у Меморандумі гарантії дають нам впевненість успішно завершити опалювальний сезон 2020-2021 та якісно підготуватись до нового сезону», – відзначив Василь Антонюк.

 

На переконання голови Острозької громади Юрія Ягодки, цей документ дасть сталу ціну на природний газ і дозволить підприємствам теплопостачання якісно спланувати свої видатки та, відповідно, прогнозовано пройти опалювальний сезон 2021-2022.

Здолбунівський міський голова Владислав Сухляк дякує за позицію державних органів у питанні тарифоутворення і врахування Звернення депутатів Здолбунівської міської ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України від 22 січня 2021 року.

«Меморандум є першим серйозним документом, адже вперше органи місцевого самоврядування та мерів міст почули. Адже навантаження на наші заклади були серйозними, а через підняття тарифів могли утворитися значні борги», – відзначив рівненський міський голова Олександр Третяк 

Важливо, на думку голови Рівненської ОДА Віталія Коваля, що досягнуто компромісу незалежно від політичних поглядів та партійної приналежності.

«Вдалося об’єднати зусилля і Уряду, і Офісу Президента, і мерів. Українці будуть взимку з гарячою водою та з теплом. Зайвого навантаження на сімейні бюджети жителі Рівненщини уникнуть. Уряд гарантує, що фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не перекладатимуть на органи місцевого самоврядування. Це ключова теза», – наголосив голова ОДА.

Коментарі
10 Лютого 2021, 21:36
Шарик, ми не будемо відбирати у тебе твою буду взимку. (Зробимо це пізніше) УРААААААААААА! Всі за! Доленосне рішення! Топновина!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39