Хто із острозьких дітей має можливість безкоштовно поїхати у літній табір?

12 Липня 2017, 18:54
2949

 

Відпочинок у дитячих закладах оздоровлення Рівненської області забезпечуються діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. 

Путівками шляхом надання грошової допомоги забезпечуються діти віком від 7 до 17 років включно, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки – діти пільгових категорій.

Перелік дітей пільгових категорій, які мають право на отримання путівки шляхом надання грошової допомоги у розмірі повної вартості путівки: діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; діти, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичної операції, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичної операції, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного в період участі в антитерористичній операції; діти, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту; бездоглядні та безпритульні діти; діти-інваліди; діти, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків; діти, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф; діти з багатодітних і малозабезпечених сімей.

Путівками шляхом надання грошової допомоги у розмірі двох прожиткових мінімумів забезпечуються діти таких пільгових категорій: діти осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи; діти, потерпілі від наслідків Чорнобильської катастрофи; діти, які перебувають на диспансерному обліку; талановиті та обдаровані діти – переможці міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад; відмінники навчання; лідери дитячих громадських організацій; дитячі творчі колективи та спортивні команди; діти працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села.

Різниця між вартістю путівки та розміром наданої грошової допомоги, сплачується батьками (особами, які їх замінюють), підприємствами, установами та організаціями, професійними спілками і фондами, юридичними та фізичними особами, з інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

Путівкою шляхом надання грошової допомоги для сплати повної чи часткової вартості, забезпечується дитина пільгової категорії один раз на рік. Строк перебування дитини пільгової категорії в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку, санаторії становить 21 день.

На сьогодні відділом з питань молоді та спорту Острозького міськвиконкому зареєстровано понад 70 заяв мешканців міста Острога, батьків дітей пільгових категорії про забезпечення оздоровленням та відпочинком у 2017 році. Задовольнити 100% звернень до кінця літнього періоду та заїздів у заклади оздоровлення та відпочинку не буде можливості у зв’язку з недостатністю грошових коштів у повному обсязі. Пріоритетних пільгових категорій не визначено, путівки надаються в порядку черговості звернень.

За детальною інформацією щодо надання грошової допомоги для компенсації вартості путівок на оздоровлення дітей звертайтеся у відділ з питань молоді та спорту Острозького міськвиконкому за адресою: м. Острог, вул. Максима Кривоноса, 32, тел.:3-09-26.

Начальник відділу з питань молоді та спорту Анастасія Бондарчук.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром