В Острозі визначилися, хто з депутатів за який округ відповідає

07 Лютого 2021, 17:21
6883

В Острозькій міській раді оновили інформацію про закріплення депутатів восьмого скликання за населеними пунктами Острозької територіальної громади.

Ми поцікавилися, за яким саме принципом ділили округи. На дане питання нам відповів секретар Острозької міської ради Тарас Хмарук.

«Пріоритетним було те, що депутат балотувався від конкретного округу і найбільше набрав голосів по тих вулицях чи селах, за якими закріплений. Другим пріоритетом було місце проживання депутата або місце реєстрації. Природньо, якщо депутат проживає, наприклад, в селі Українка, він краще буде знати зсередини проблеми, які там є, а також безпосередньо людей», - зазначив Тарас Хмарук.

Окрім цього, він додав, що неможливо закріпити за кожним сільським населеним пунктом «свого» депутата, оскільки депутатів 34, а сіл в Острозькій міській територіальній громаді-55. Відтак, за депутатами додатково закріплені декілька сусідніх сіл.

«Ми розуміємо, що не усі виборці знають «свого» депутата, але думаю, що найближчим часом це питання буде закрито. По-перше, максимально інформуємо мешканців нашої громади про закріплених депутатів. По-друге, готується інформаційний стенд, який буде розміщений у приміщенні міської ради і міститиме інформацію про депутата, його фото та виборчий округ. По-третє, на черговій сесії буде затверджений графік прийому кожного з депутатів Острозької міської ради. Окремо зазначу, що колишній Острозький район в Острозькій міській територіальній громаді займає орієнтовно 2/3 як по населенню, так і по території по відношенню до міста Острога. А в силу особливостей Виборчого кодексу в реальності маємо те, що більша половина депутатів міськради проживають в Острозі. Тут є певний недолік і природньо, що було непросто застосувати якісь єдині критерії для розподілу округів серед депутатів. Однак, на моє переконання, ми маємо сьогодні досить якісний та кваліфікований склад депутатського корпусу, який орієнтований на продуктивну роботу та позитивні результати новоствореної Острозької громади. В частини депутатів, за якими закріплено декілька населених пунктів, складається хороша практика, що вони беруть помічників по населених пунктах і, відповідно, є повна комунікація з виборцями і пророблюється депутатська робота. Депутат має знати всі проблеми, які є в певному окрузі й повідомляти міській раді», - зазначив секретар міськради.

1





Нагадаємо: На сесії міської ради закріпили населені пункти за депутатами

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром