На Хмельницькій АЕС модернізують важливе для безпеки обладнання, використовуючи вироблене в Рівному

30 Січня 2021, 13:40
1929

На Хмельницькій АЕС (ХАЕС) триває ремонт другого енергоблоку. Під час нього з-поміж іншого модернізують обладнання, важливе для безпеки.

Ці заходи  виконую у рамках реалізації Комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків АЕС України (К(з)ПБ) на Хмельницькій АЕС, – повідомляє пресслужба ХАЕС.

За словами начальниці монтажного відділу управління капітального будівництва Людмили Панасенко, від початку планово-попереджувального ремонту на другому енергоблоці за участі працівників електромонтажного сектора монтажного відділу управління капітального будівництва модернізують електротехнічне обладнання, важливе для безпеки  АЕС.

Нова апаратура на основі новітніх технологій має покращені експлуатаційні властивості, більший термін використання та комутаційний ресурс. Її виробником є компанія ATEF (Республіка Азербайджан). Фахівці Хмельницької АЕС взяли участь у приймальних випробуваннях цього обладнання.

Важливою для експлуатації другого енергоблока є модернізація схем релейного захисту і автоматики системи живлення власних потреб 6 кВ. Для модернізації використовують обладнання вітчизняного виробництва ТОВ «Високовольтний СОЮЗ-РЗВА» (Рівне), що придбане за кредитні кошти ЄБРР.

Для безпеки робочих енергоблоків Хмельницької АЕС важливою є модернізація системи автоматичного управ­ління резервної дизельної електростанції (САУ РДЕС) другого енергоблока. Уже завершено роботи на комірках №1 та №3. Тривають роботи на комірці №2.

Як відзначила Людмила Панасенко, усі роботи із реконструкції та модернізації тривають відповідно до затверджених графіків.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром