Вірус заблокував роботу банків та держустанов в Острозі

27 Червня 2017, 20:01
3391

Першим про комп’ютерний вірус-вимагач, схожий на WannaCry повідомив Нацбанк. Вірус проник у банківську систему «Ощадбанку». Через це упродовж дня призупинені банківські послуги для населення.

У вівторок, 27 червня, невідомі здійснили хакерські атаки вірусом на кілька українських банків, державні та комерційні підприємства, інформує ТСН.

Уже посилили заходи безпеки та протидії атакам хакерів всіх учасників фінансового ринку. Зокрема, через хакерські атаки на інші компанії та банки в «Ощадбанку» вирішили перестрахуватися та обмежити функціонал послуг, що надають клієнтам.

Під атаку потрапили мобільні оператори «Київстар» та Lifecell, «Укрпошта», «Нова пошта» (сьогодні в Острозі не приймали і не видавали відправлення) «Український медіахолдинг», телеканал «Інтер» та журнал «Кореспондент», АЗС WOG, магазини «Епіцентр» не працюють через злам системи. Також не працює система «Кредобанку», атакованана «Укрзалізниця». «Укртелеком» заявив, що попри атаку, провайдер надає інтернет-послуги. А ось комп’ютерні системи, які супроводжують колл-центри та центрів обслуговування абонентів, на жаль, не працюють.

 

а попередньою інформацією, українські банки, установи, медіа, урядові інститути атакував вірус під назвою “Petya.A”, що є різновидом вірусу WannaCry, який нещодавньо пройшовся світом.

Коментарі
28 Червня 2017, 00:57
а коли все уже запрацює?
29 Червня 2017, 20:58
Відновити дані неможливо.Потрібно створювати нову базу.На WINDOWS будуть більш серйозніші атаки.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром