До Острога завітало більше 200 педагогів, щоб обговорити проблеми виховання молоді

24 Червня 2017, 09:29
2921

У п'яницю, 23 червня, до Острога завітали педагоги, психологи, ієрархи церков, представники державної влади, аби обговорити стан, проблеми і перспективи духовно-морального виховання дітей та молоді в Україні.

Учасників з'їзду привітали директор Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України Юрій Кононенко, народний депутат України, голова Міжфракційного депутатського об’єднання «За духовність, моральність та здоров’я України» Павло Унгурян, голова Громадської ради з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при МОН України, радник Міністра МОН України Володимир Марущенко.

З-поміж релігійних діячів присутніми були архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон, секретар Синодального відділу релігійної освіти, катехизації та місіонерства УПЦ Ірина Ковальчук, президент Всеукраїнського союзу церков християн віри євангельської-п’ятидесятників Михайло Паночко.

Від імені міського голови Острога до гостей із вітальним словом звернулася  заступник міського голови з гуманітарних питань Оксана Ситницька.



 

Робота з'їзду розпочалася зі спільної молитви перед початком доброї справи. Святкове богослужіння очолив архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон. Принагідно владика зазначив:

Цей з'їзд засвідчив неабияку єдність не тільки вчителів предметів духовно-морального спрямування, а й церков та всього українського народу. 

1

 

Під час пленарного засідання обговорили духовно-моральні засади виховання в дошкільних, загальноосвітніх та вищих закладах освіти. Також ішлося про духовну парадигмі розвитку українського суспільства, а Андріан Буковинський акцентував на винятковій ролі сімейного виховання у подальшому формуванні духовних цінностей.




 

Сьогодні І Всеукраїнський з'їзд педагогів із предметів духовно-морального спрямування продовжить роботу на таких секційних засіданнях:

  • Роль релігійних і громадських організацій у духовно-моральному вихованні дітей та молоді України.
  • Роль державних інституцій і представницьких органів у духовно-моральному вихованні дітей та молоді України.
  • Духовно-моральне виховання у дошкільних навчальних закладах України.
  • Духовно-моральне виховання у загальноосвітніх навчальних закладах України.
  • Духовно-моральне виховання у вищих навчальних закладах України.

Організатори зазначають, що до роботи з'їзду можуть долучитися всі, кому не байдуже виховання української молоді.

 

 

Автор: Галина МАКСИМЧУК

Фото: Василь ПЕТРУК

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024