В Острозі утворили два комунальні заклади

12 Січня 2021, 13:40
6668

На позачерговій сесії Острозької міської ради 12 січня було утворено два комунальні заклади - «Центр культури, дозвілля і туризму»  та «Оженинська школа мистецтв» Острозької міської ради.

На спільному засіданні депутатських комісій депутати обговорили проєкти відповідних рішень.

Центр культури, дозвілля і туризму буде працювати за рахунок штатної чисельності центру культури і дозвілля відділу культури і туризму виконкому Острозької міської ради та Острозького районного будинку культури відділу культури і туризму Острозької районної державної адміністрації.

«Оженинська дитяча школа мистецтв» працюватиме за рахунок штатної чисельності школи, а також на базі майна, закріпленого за Оженинською дитячою музичною школою.

Тарас Хмарук повідомив, що туристично-інформаційний центр, маючи продукцію з  символікою Острога, не може заробляти на себе продаючи сувеніри. Є пропозиція включити комунальний заклад в Центр культури, дозвілля, аби можна було на законних правах отримувати прибуток і внести зміни в розділ стосовно фінансово-господарської діяльності. Разом з тим, в процесі обговорення проєкту, зазначили, що забороняється розподіл отриманих прибутків та доходів Центру культури, дозвілля і туризму серед власників, працівників та інших учасників, крім оплати праці, нарахування ЄСВ та реалізації статутної діяльності. Це потрібно для того, аби визнавати цей заклад неприбутковим, але одночасно дозволяти заробляти гроші на себе, на законних підставах, відповідно зменшувати витрати міського бюджету.

Про створення Центру культури, дозвілля та туризму на запитання депутатів відповідав Олександр Харчук.

Нагадаємо: Острозькі депутати відреагували на підвищення тарифів на електроенергію

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024