Острозькі депутати відреагували на підвищення тарифів на електроенергію

12 Січня 2021, 19:00
6746

З 1 січня припиняє діяти пільговий тариф для людей, які проживають у 30-кілометровій зоні атомних станцій. До цього мешканці таких районів, зокрема і населених пунктів Острожчини, мали знижку і сплачували за електроенергію на 30% менше.

Тариф на електроенергію для населення, встановлювався у розмірі 70 відсотків діючого тарифу для відповідної групи населення.

Після урядових змін наприкінці року тариф на електрику для населення по Україні зріс у 1,87 раза, а для мешканців 30-кілометрових зон – у 2,67 раза.

Сьогодні, 12 січня, на позачерговій сесії Острозької міської ради, розглянули та прийняли рішення про звернення до Верховної ради України, Президента України та Кабінету міністрів України щодо повернення пільг для населення, яке проживає у 30-кілометровій зоні від АЕС.

Місцеві депутати апелюють до 12 статті закону «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку» та вимагають повернути знижку. 

Окрім цього, на сесії також зазначили, що розглянуть питання, яке стосується збільшення тарифів на газ на наступній сесії міської ради.

Зазначимо, що депутат Рівненської обласної ради, заступник голови фракції політичної партії «Сила і Честь» в обласній раді, Віталій Ундір, також подав проєкт рішення на розгляд сесії обласної ради «Про звернення Рівненської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо відновлення пільг з оплати електроенергії для населення, яке постійно проживає в 30-кілометровій зоні атомних електростанції».

«Маю надію, що на черговій сесії депутати підтримають звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо відновлення пільг з оплати електроенергії для населення, яке постійно проживає в 30-кілометровій зоні атомних електростанції», - повідомив депутат на своїй Facebook сторінці.

Нагадаємо: Створили електронну петицію, аби відновити пільги для населення, яке проживає у 30-кілометровій зоні від АЕС

 

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39