Грем`яче: на сході села обговорять питання створення ОТГ із центром в Острозі

15 Червня 2017, 17:19
3757 Джерело: facebook.com

14 червня відбулося засідання сесії Грем'яцької сільської ради, в якому взяв участь виконувач обов’язків голови райдержадміністрації Іван Сопіга. Основне питання, яке виносилось на обговорення – це добровільне об’єднання громад з центром в місті Острог. 

«Метою реформи місцевого самоврядування є, передусім, забезпечення його спроможності самостійно, за рахунок власних ресурсів, вирішувати питання місцевого значення. Йдеться про наділення територіальних громад більшими ресурсами та про мобілізацію їхніх внутрішніх резервів. 
Реформа органів місцевого самоврядування передбачає об’єднання територіальних громад. Це здійснюється через те, що надмірна частина ресурсів у таких громадах і далі витрачатиметься на утримання управлінського апарату, а для реалізації серйозних проектів місцевого розвитку коштів не вистачатиме. І навіть наділення додатковими ресурсами переважної більшості наявних дрібних територіальних громад, їхньої спроможності не забезпечить. Тому реформа місцевого самоврядування, враховуючи як європейський, так і власний досвід, показує, що одна велика і потужна громада краще ніж поодинокі об’єднання», - пояснив Іван Сопіга.


 

На засіданні прозвучало чимало запитань, до керманича району, основні з яких були: повноваження старости, розвиток інфраструктури в селі, як об’єднання вплине на кількість ФАПів, шкіл, садочків та сільських клубів і чи зможе влада забезпечити село робочими місцями. На всі запитання була надана вичерпна відповідь.

По закінченні розгляду питання об’єднання територіальних громад, депутатський корпус вирішив винести дане питання на обговорення сходу села, а також запросити на нього керівників району з конкретними підрахунками стосовно фінансової ефективності створеної територіальної громади.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024