На Острожчині стартував сезон чорниці

15 Червня 2017, 14:40
3566 Джерело: Станислава РО

У лісах Острожчини вже достигла чорниця, і місцеві жителі зайнялися збором корисної ягоди.

На ринку містяни можуть придбати чорницю за 9-11 грн за стакан, півлітра коштує 25 грн, а літру ягід можна придбати за 45 грн.

Хто ж не хоче витрачати гроші може поєднати корисне з приємним та поїхати в ліс на полювання за чорницею.



 

Чорниця — літня вітамінна бомба, насититись якою потрібно кожному. Чорниця настільки багата антиоксидантами, що здатна боротися з багатьма хворобами, а у дієтологів особливе ставлення до цієї лісової ягідки. Дослідження показують, що чорниця може допомогти запобігти навіть деяким видам раку, знижує рівень холестерину, зменшує ризик інсульту і хвороби Альцгеймера. Одна порція містить майже третину добової норми вітаміну C.

Користь чорниці для нашого здоров'я.

У ягодах чорниці міститься близько 18% дубильних речовин пірокатехіновой групи, 7% органічних кислот (лимонна, бурштинова, яблучна, бензойна, хінна, молочна, щавлева), цукру до 30%, вітамін С і B, каротин, мінеральні речовини (калій, кальцій , натрій, магній, сірка, залізо, фосфор, хлор).
Ягоди допомагають зменшити кількість цукру в крові, підвищити кислотність шлункового соку, поліпшити травлення і обмін речовин, поліпшити гостроту зору і кровопостачання сітківки очей. Чорниця регулює процеси, що відбуваються в організмі, сприяє оптимізації в плазмі крові рівня глюкози, знижуючи ризик серцево-судинних захворювань і діабету.


 

ФОТО: Станіслава РО

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024